- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Змагання, спілкування і пісні

У  Котелевському районі вп’яте зібрав друзів туристичний зліт людей з обмеженими фізичними можливостями. Приїхали вони з Полтавської, Одеської, Київської, Чернігівської та інших областей. Цього разу табір розташувався неподалік Котельви у мальовничому місці на березі Ворскли.
– Тут встановили кілька брезентових наметів, столи для харчування і настільних ігор. Відрадно, що пішли нам назустріч, виділивши усі необхідні продукти, сільгосппідприємства нашого району: “Маяк”, “Батьківщина”, “Дружба”, “Скіф”, “Промінь”, “Ковпаківець”, “Мир”, “Надія”. Котелевська селищна рада для різних потреб надавала транспорт, – розповів  керівник  районної організації інвалідів Іван Калюх.
– Кожна область привезла свою команду. Люди активно включилися в спортивні змагання, – зазначив голова Полтавського обласного осередку Всеукраїнської організації інвалідів “Союз організацій інвалідів України” Сергій Чумак. – Крім того, влаштовували музичні години, провели семінар на тему доступності середовища для людей з обмеженими фізичними можливостями. Нудьгувати нікому не довелося.
Не приховувала задоволення від перебування в туристичному таборі  Надія  Ленц з Одеси:
– Отримала чимало незабутніх вражень і позитивних емоцій від спілкування, змістовного відпочинку, від  теплого й щирого ставлення до нас місцевих жителів. Неабияк зачарована природою вашого краю, серед цієї краси забуваєш про усі проблеми і негаразди.
До учасників туристичного зльоту завітали керівники району, розповіли про визначні пам’ятки Котелевського краю, відповіли на численні запитання гостей. Працівники районного Будинку культури Юрій М’яло та Едуард Носач підготували цікаву вечірню концертну програму.
Багато інвалідів виявили бажання ще не раз приїхати до гостинної чарівної Котельви.

Анатолій ДЖЕРЕЛЕЙКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]