- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Сорочинський ярмарок” чекає гостей

На черговій щотижневій апаратній нараді у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка серед іншого розглядався хід підготовки до проведення Національного Сорочинського ярмарку. Участь у роботі зібрання взяв голова обласної ради Петро Ворона.
Наголошувалося, що цьогоріч Сорочинський ярмарок пройде з 17 по 23 серпня. За прогнозом, зважаючи на економічну й суспільно-політичну ситуацію в країні, учасників ярмарку передбачається менше. Однак ділова програма буде доволі насиченою. Розіслані запрошення й в іноземні представництва. Так, вже є згода на участь гостей з Малайзії, Словаччини, Польщі, Болгарії, інших країн.
Враховуючи події на Сході України, внесено відповідні корективи і в план проведення розважальних заходів. Проте культурно-мистецька програма все ж планується достатньо змістовною. Особливістю нинішнього ярмарку буде велика кількість майстер-класів – понад сорок народних майстрів.
Валерій Головко дав профільним службам відповідні доручення, аналіз виконання яких буде зроблено на нараді в Миргороді 11 серпня.
Петро Ворона висловив думку про недоцільність проведення у нинішніх умовах ярмарку, проте, якщо він відбуватиметься, потрібно вжити найефективніших заходів безпеки.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]