- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина: кількома абзацами

До 150-річчя Товариства сільського господарства
На черговому засіданні оргкомітету з питань підготовки та відзначення 150-річчя з часу заснування Полтавського Товариства сільського господарства, яке провів його керівник, заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий, було підбито підсумки зробленого та окреслено подальші кроки підготовчих робіт. У зібранні взяв участь заступник голови обласної ради, член оргкомітету Володимир Микійчук.
Наголошувалося на особливій ролі Товариства в питаннях розвитку аграрної галузі не тільки України, а й країн СНД та світу, нинішніх здобутках сільгоспвиробників нашого краю. Про наукову складову Товариства вийшли друком книги, збірники наукових статей, буклети, статті в часописах різних регіонів України. Підготовлено й електронний логотип Товариства. А в подальшому плануються виготовлення меморіальної дошки, пам’ятної стели, пам’ятної медалі й нагрудного Знака Пошани та безпосередня підготовка програми й сценарію святкувань. Також планується назвати одну з вулиць Полтави на честь засновників Товариства Лева та Сергія Кочубеїв.
Загалом відзначення 150-річчя Полтавського Товариства сільського господарства відбуватиметься на державному рівні. Адже до святкувань вже зголосилися приєднатися Черкаська область та кілька районів Київської області, які свого часу входили до складу Полтавської губернії.
Пам’ятні знаки Героям Небесної Сотні
У Хоролі оголосили конкурс на визначення кращої ідеї пам’ятного знака Героям Небесної Сотні. До складу конкурсної комісії, що визначатиме кращий ескіз пам’ятного знака, увійшли представники влади та громадськість. Серед останніх, зокрема, представники громадських організацій “Хорол за справедливість”, “Гостромисл”, учасник подій на Майдані та АТО.
Місцева влада очікує завершити збір пропозицій 10 серпня, потім визначатимуть місце, де облаштують майбутній пам’ятний знак.
Натомість у Гадячі на одній із центральних вулиць місце під встановлення пам’ятного знака Героям Небесної Сотні уже визначили. Наразі конкурсна комісія із 10 запропонованих ескізів пам’ятного знака визначає кращий.
Полтавщина прийматиме фінал військово-патріотичної гри “Джура”
Фінальні змагання ІІІ (Всеукраїнського) етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) відбудуться 18–24 серпня на Полтавщині. Вони проходитимуть у таборі “Горизонт” Гадяцького району та на полігоні 179-го об’єднаного навчально-тренувального центру військ зв’язку в селі Вакулинці поблизу Полтави.
Учасниками гри є збірні команди з усіх областей України та Київського військового ліцею імені Івана Богуна, всього 280 осіб, повідомив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Євген Ленський.
У ході гри кожна з команд-учасниць продемонструє свій рівень підготовки до служби в Збройних силах України в умовах, максимально наближених до реальних.
У Полтаві обрали студентського мера
В обласному центрі молодь обирала депутатів Студреспубліки та свого студентського мера.
Щоб стати депутатом Студентського магістрату, ініціативному колективу треба було обрати вдалу назву партії, прописати чітку передвиборну програму, а також провести агітацію. Лідер найуспішнішого проекту отримував право стати мером.
У підсумку мером Студреспубліки стала студентка Полтавської державної аграрної академії Алевтина Вакуленко. Вона ефективніше презентувала партійну програму – “Сильна громада – запорука ефективної держави”. Дві партії, які висунули програми реформ і модернізації Полтави, отримали відповідно чотири і три депутатських мандати.

Print Friendly, PDF & Email [1]