- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Мін’юст максимально відкритий для українців

14  ЛИПНЯ із робочою поїздкою на Полтавщині побувала заступник міністра юстиції України – керівник апарату Оксана Іванченко. Вона взяла участь у роботі кадрової комісії головного територіального управління юстиції у Полтавській області, відвідала регіональний центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги.
– Нині Мін’юст максимально відкритий для українців. Ми прагнемо працювати для людей, намагаємося бути прозорими, доступними для наших громадян і вітчизняного бізнесу. Головне завдання – якісно й оперативно надавати послуги, – наголосила Оксана Іванченко.
На прес-конференції за участю Оксани Іванченко, начальника головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірини Пашко йшлося про кадрову політику, реформи у сфері державної реєстрації бізнесу і прав на нерухоме майно, інновації виконавчого провадження.
– Мін’юст планує до 1 жовтня 2015 року провести повне перезавантаження. Це оновлення дуже важливе, адже завдання, які стоять перед системою, потребують нових рішень, – зазначила Оксана Іванченко. – Починаючи із лютого цього року, ми провели незалежне тестування для керівників регіональних органів юстиції. Так, із 85 керівників залишили свої посади 47 осіб. На вакантні місця відбувся відкритий конкурс: блок письмових питань, незалежне тестування і співбесіда. Більше 30 претендентів – це особи, які не працювали на державних посадах: представники юридичної спільноти, нотаріуси, громадські активісти. Вони – ніби “ковток свіжого повітря”.
Працівниками відповідних профільних структур Полтавщини Оксана Іванченко задоволена: “За кілька годин ми пройшли співбесіди із більшою частиною керівників районних органів юстиції. Враження – позитивне. Професійний рівень – високий. На жаль, не всі готові сприймати реформи, зокрема мова йде про тих, хто десятиліттями перебуває на посадах і вже вичерпав свій ресурс. Молоде покоління поділяє наші плани”.
Щодо реформ, то їх почали впроваджувати ще у 2014 році. “Ми передамо повноваження органам місцевого самоврядування, нотаріусам й акредитованим банківським установам. Переконані, що ця модель створить конкурентне середовище”, – наголосила Оксана Іванченко.
Також йшлося про центри із надання вторинної безоплатної правової допомоги. В Україні з 1 липня відкрилися близько 100 закладів, у яких безкоштовну юридичну консультацію у адміністративних, цивільних і кримінальних справах можуть отримати усі громадяни.
– На теренах Полтавщини нині працює регіональний центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги і три міських – Полтавський, Лубенський, Кременчуцький. Також безкоштовну юридичну консультацію можна отримати у громадській приймальні при головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області. Вона знаходиться у 133-му кабінеті адміністративної будівлі, що по вулиці Жовтневій, 45. Ми повинні реформуватися задля покращення життя кожного громадянина України, – наголосила Ірина Пашко.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]