- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Зоряні війни”

Як відомо, описані письменниками-фантастами та сценаристами голлівудських фільмів “зоряні війни” бушують десь на просторах Галактики. Але йдуть вони й поряд із нами. Про це й хочеться повідати.
Шанувальники астрології називають її наукою. Якщо так, то в неї мають бути якісь свої закономірності. Приміром, коли планета перебуває в певному місці, взаємодіє з іншими небесними тілами, то матиме саме такий вплив на Землю чи на якусь її частину. І ця закономірність повинна сприйматися однаково астрологами будь-яких країн незалежно від їхніх політичних чи національних уподобань. Як, наприклад, закони всесвітнього тяжіння. Але чомусь спостерігається зовсім інше.
Ось поцікавимося в Інтернеті, що “зорі” віщують нашій державі на нинішній рік. Ясна річ, прогнози українських астрологів в основному стосуються перебігу бойових дій на Сході та загальної політичної ситуації в країні. Здебільшого вони не передбачають виникнення на нашій території великої повномасштабної війни. Ну, а щодо подій на Донбасі, то погляди різняться, існують як оптимістичні, так і песимістичні варіанти. Наведемо деякі з них.
Олена Осипенко запевняє, що такої небезпеки, як під час загарбання Криму чи проведення так званих референдумів на Донбасі, вже не виникне. 2015 рік буде перехідним від війни до миру. В листопаді слід очікувати якоїсь розрядки. Для Росії це теж нестабільний рік. Вплив Путіна піде на спад. Згодом там цілком можлива зміна керівного складу. Віталій Бердник зазначає, що для України це буде випробування шоковою терапією, вміння запроваджувати максимальну економію. З вересня ситуація стане спокійнішою.
Розташування планет Олені Максимовій підказує, що нинішній рік для України видасться дещо спокійнішим, ніж попередній. До 20 серпня повинні вирішитися головні проблеми на Сході. А Валерій Московченко запевняє: прямого російського вторгнення не буде. Військові дії мають закінчитися десь у жовтні. Але Україну переслідуватиме загроза дефолту, зростатиме курс долара. В Росії теж виникнуть серйозні проблеми. В 2017 році Путін змушений буде піти з президентського поста. Олена Калантарова прогнозує: восени настане ілюзорний мир, але втрачені території ще не вдасться повернути. Схожої думки дотримується й Ганна Цуркан. Людмила Халанська стверджує: “Літо буде дуже насичене подіями. Але схоже, що цього року на Донбасі не станеться суттєвих змін. Розрядка настане десь у наступному”. Влад Росс пророкує відставку Яценюка, що ситуація на Донбасі не поліпшиться аж до 2017 року, коли з “царського трону” буде скинутий Путін. Хоча, можливо, це станеться й раніше, бо він дуже хворий.
Передбачення щодо російського президента перегукуються з інформацією, яка гуляє Інтернетом, що в Путіна – рак підшлункової залози. А від такої небезпечної недуги виживають тільки 8–10 відсотків хворих. Отож він і поспішає утнути щось таке, аби увійти в історію. Тому й не зупиняється ні перед чим. Навіть повсюди демонстративно розмахує ядерною бомбою. А Захід боїться, що, керуючись почуттям “хоч і помру, так заберу з собою ще сотні мільйонів”, він може її й застосувати.
В Росії астрологічні та інші пророцтва поширені значно більше, ніж у нас, представлені не тільки на спеціальних сайтах, а й у багатьох телефільмах, публікаціях у пресі та в книгах. У більшості з них стверджується, що 2015 рік знаменуватиме настання “золотого віку” для цієї країни. Санкції Заходу лише “піднімуть її з колін”, вона розвиватиметься незнаними раніше темпами, стрімко виросте її міжнародний авторитет, що дозволить диктувати свої правила світу. У цей же період Україна розпадеться на кілька частин, які побажають увійти до складу федерації. Відомий і в нас ще з кінця 1980-х років астролог Павло Глоба поряд із крахом долара, величезними світовими катастрофами майже щороку передбачав в Україні дефолт, а з 2007 року регулярно торочив про її розпад. Цій традиції він залишився вірним і донині. Щоправда, до своїх гадань на нинішній рік додав початок світової війни, розпад Європейського Союзу, що США втратить статус світового лідера. Це місце займуть Росія і Китай. На фоні падіння вартості рубля і зростання курсу долара, зміцнення економіки США все це викликає лише саркастичну посмішку.
Але поширені там і ще крутіші “віщування”. Так, Дмитро Іванов, запевняючи, що його пророцтва завжди здійснюються на 90–100 відсотків, просторікує: десь у березні-квітні ополченці ДНР і ЛНР перейдуть у наступ, захоплять майже всю Україну. Американці та НАТО поспішать виручати “хунту”. Тоді Російська Федерація змушена буде втрутитися і швидко розіб’є агресорів. Після жорстокої поразки США розпадуться, Європейський Союз перестане існувати, а 90 процентів його населення загине. Росія домінуватиме над усім світом. Все це можна було б назвати хворобливою маячнею. Але є підстави тривожитися, що саме нею і керується найвища влада сусідньої країни.
Як правило, подібні химерні “пророцтва” часто підкріплюються посиланнями на прогнози видатних ясновидців, починаючи від Нострадамуса і закінчуючи Вангою. Особливо часто згадується Нострадамус. Той начебто передрікав, що росіяни (хоча такої назви в його часи не існувало) “вкусять від Бога” і що в них з’явиться новий месія. Звичайно ж, недвозначно натякається, що то не хто інший, як Путін. Ну, точнісінько як в анекдоті: “В Росії скрізь і всюди – один Путін. Навіть в анекдотах та порносайтах – і там тільки він”.
Що ж до буйного процвітання, відродження імперської могутності, зайняття панівного становища на планеті – то це небезпечний міраж. Саме його взяли за орієнтир німці в період з 1933-го по 1945 роки. І до чого це їх привело? Не треба бути ясновидцем, а мати лише нормальну логіку, щоб усвідомити: це хибний і нереальний шлях для Росії. І не через підступи США, НАТО, а через демографічну ситуацію в тій країні. Населення в ній майже не збільшується. А деяке зростання його відбувається переважно в автономних республіках. І посилення російського шовінізму неминуче призводить до піднесення там національного спротиву йому, хоча й прихованого. Відбувається так, як в СРСР. Там 70 років комуністична влада нещадно пригнічувала національну свідомість підлеглих народів, щосили формувала зрусифікований радянський народ. Ну й що? Тільки вона дещо ослабла в період перебудови – і радянська імперія розпалася на 15 держав. Таке ж неминуче станеться і з Російською Федерацією.
Зовсім заперечує процвітання й економічна ситуація. Так, в США ціна кіловата струму, одержаного з використанням вітрової і сонячної енергії, вже зрівнялася з ціною такої ж кількості електрики, виробленої спалюванням вугілля і газу. В зв’язку із застосуванням альтернативних джерел енергії різко скорочується споживання газу в Західній і Центральній Європі. Там розраховують на те, що через 5 років зможуть зовсім відмовитися від російського газу. В світі розширюється застосування електрики як енергії для автотранспорту. Як же без продажу газу сподівається багатіти Росія?
Відносно ж астрології, то тут, безперечно, впадає в очі різка протилежність українських і російських прогнозів. Неначе зорі теж почали вести між собою неоголошену війну: одні – на нашому боці, інші – в стані агресора. Хоча російські пророцтва мають дуже слабкий стосунок до астрології. Насправді це лише один із методів зомбування населення, який широко використовує путінська пропагандистська машина.
А що ж висвітлили зірки нейтральним провісникам? Для прикладу наведемо деякі. Фінський астролог Руслан Сусі розгледів: “У першому півріччі 2015 року український гороскоп показує кровопролитні військові дії, більш усього на Донбасі. З осені ситуація, здається, дещо заспокоїться. Можливо, вдасться досягти тривалого перемир’я. В Росії теж станеться деякий спад патріотичної ейфорії, піде мова про підготовку реформ. Але якщо вони не відбудуться, то події можуть піти за іншим сценарієм, підсумком якого стане несприятливий 2017 рік”. Двічі переможець “Битви екстрасенсів” азербайджанець Хаял Алекпєров: “Все найстрашніше в Україні вже минуло… Але нагромадилося багато питань, які швидко вирішити не вдасться”. Переможець останньої “Битви екстрасенсів” циганка Рубіна Цибульська: “В першій половині року в Україні триватиме напружена ситуація. А з червня вона перейде певний бар’єр, після якого справи почнуть поліпшуватися. Військові дії припиняться, а міста на Сході залишаться українськими”.
Але, з погляду автора цих рядків, не варто дуже перейматися астрологічними та іншими віщуваннями. Річ у тому, що ті, хто володіє даром яснобачення, здатні успішно видобувати з енергоінформаційного поля, яке існує довкола планети, дані про минуле та майбутнє окремих людей. Однак усім їм, навіть найталановитішим, рідко вдається розгледіти події та їхні наслідки, що стосуються великих територій, країн, долі народів. Адже здебільшого майбутнє постає перед ними у вигляді окремих картин, видінь, де зовсім не вказується, коли вони відбулися. На зразок телерепортажів, до яких не подано жодних коментарів. А щоб рік таки видався сприятливішим для нашої країни, варто кожному з нас більше дбати про її стабільність, зміцнення могутності, реалізацію прагнень до кращого. І зорі нам посміхнуться…

Валентин ПОСУХОВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]