- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Збройні сили України чекають у своїх рядах демобілізованих учасників АТО

До мирного життя повернулися в цьому році близько 3 тисяч демобілізованих мешканців області. Але в зоні проведення антитерористичної операції продовжуються бойові дії. З колишніх робітників, селян та службовців Українська армія виховала справжніх професійних військових, здатних протистояти навіть елітним підрозділам агресора.
Військові комісаріати області готові всіляко сприяти громадянам, які бажають повернутися на військову службу або призватися вперше. Вони можуть прийти до війська по мобілізації або укласти короткостроковий контракт на особливий період. У такому разі за ними зберігаються всі передбачені чинним законодавством пільги та переваги (в тім числі робоче місце й середній заробіток).
Місячне грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом чи призваних за мобілізацією складає від 2,7 тисячі гривень, винагорода, що нараховується за кожен проведений день у зоні АТО, – від 90 гривень, додаткові виплати за безпосередню участь у бойових зіткненнях – по 1 тисячі гривень за день. Крім того, 342 військовослужбовці отримали винагороди за успішно виконані бойові завдання на суму 2 мільйони гривень, оформлені документи на виплату за знищену військову техніку й озброєння противника на 15 мільйонів гривень.
Громадяни, які мають бажання проходити військову службу, можуть отримати вичерпну інформацію у військових комісаріатах за місцем перебування на військовому обліку або за телефоном “гарячої лінії” обласного військового комісаріату (05322) 2-29-96.

Едуард БОРОДАЙ
Заступник військового комісара по роботі з особовим складом та громадськістю Полтавського обласного військового комісаріату

Print Friendly, PDF & Email [1]