- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Фаріджон – український воїн

Фаріджон Тохтаєв мешкає в Андріївці Новосанжарського району. Разом із дружиною Надією виховують трирічного сина Рустама, оформили опіку над племінником Дмитриком.
Йому випало цілий рік відстоювати суверенітет України. Значну частину цього терміну – безпосередньо в зоні бойових дій на буремному Сході. Служив мобілізований Тохтаєв оператором-навідником бойової машини піхоти. Наразі Фаріджон уже отримав довідку учасника АТО.
– Не пригадую такого дня, щоб він не зателефонував зі служби. Така в нас була домовленість, а Фаріджон – людина слова, – розповіла Надія.
Своє тридцятиріччя чоловік зустрів на Донбасі, сім’я привітала його з днем народження телефоном, а подарунок дочекався ювіляра вдома.
Триває чергова хвиля мобілізації. Сотні наших земляків показують зразки мужності й героїзму, боронячи рубежі українських територій. Але є й ті, хто намагається уникнути мобілізації. Чим не приклад для них цей молодий чоловік, узбек за національністю, який у душі вважає себе українцем і без роздумів пішов захищати мирне небо над землею, що стала йому рідною?

Петро ЖАБОТИНСЬКИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]