- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ювілей Полтавського товариства сільського господарства

Із нашим краєм пов’язано багато подій в історії аграрної науки України. Полтавщина дала світові плеяду видатних діячів сільськогосподарської галузі. Стало доброю традицією відзначати знаменні дати, пов’язані з розвитком аграрної науки і виробництва на обласному і на державному рівнях.
Останнім часом було відзначено два значущі ювілеї. У жовтні минулого року – 130-річчя з дня заснування Полтавської державної сільськогосподарської дослідної станції імені М.І. Вавилова Інституту свинарства і АПВ НААН. Наприкінці 2014-го у Верховній Раді України було ініційовано проведення на державному рівні святкування 150-річчя з часу заснування Полтавського товариства сільського господарства. Перший захід з цієї нагоди відбувся у Києві в Національній науковій сільськогосподарській бібліотеці Національної академії аграрних наук України. Урочисте зібрання відкрив директор бібліотеки, доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН Віктор Вергунов. Серед почесних гостей заходу були народні депутати України, вчені, аграрії-практики.
У X Всеукраїнській конференції молодих учених та спеціалістів «Історія освіти, науки і техніки в Україні», присвяченій 150-річчю Полтавського товариства сільського господарства, взяла участь і представницька делегація нашої області. На конференції працювало п’ять секцій, на яких було заслухано понад 150 доповідей.
Естафету в Києва приймає Полтава. 29 вересня 2015 року в нашому місті відбудуться святкові збори, приурочені до 150-річчя Полтавського товариства сільського господарства.

Надія ОПАРА
Кандидат сільськогосподарських наук,
доцент Полтавської державної аграрної академії,
член організаційного комітету

Print Friendly, PDF & Email [1]