- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Профілактика і допомога

Серед основних питань на черговій щотижневій апаратній нараді у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка обговорювалися заходи щодо попередження дитячої бездоглядності, безпритульності та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування. Участь у роботі зібрання взяв перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко. Як зазначалося у виступах посадовців, на жаль, це питання залишається одним з найактуальніших. Так, лише протягом першого кварталу поточного року під час проведених рейдів виявлено 59 неблагополучних дітей. Обстежено 306 неблагополучних сімей. За підсумками обстежень ініційовано притягнення до відповідальності 58 батьків та 19 посадових осіб. Нині у службі у справах дітей на обліку, як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах, перебувають 677 хлопчиків та дівчаток. Для комплексного вирішення проблем сімей у кризових ситуаціях відповідними службами проведено спеціальні обстеження. За їх результатами виявлено понад 300 таких родин. У цілому нині соціальним супроводом центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді охоплено понад п’ятсот сімей.
Особлива увага приділяється роботі з сім’ями, у яких батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків. Як вимушений захід у першому кварталі судами прийнято 41 рішення щодо позбавлення батьківських прав. Здійснюються заходи задля максимального охоплення дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування сімейними формами виховання. На даний час у будинках сімейного типу та прийомних сім’ях перебувають майже 88 відсотків таких дітей.
Підбиваючи підсумки обговорення питання, Валерій Головко наголосив на необхідності поліпшення профілактичної роботи щодо попередження дитячої бездоглядності та безпритульності.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]