- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Робота в “Зорі…” – кращі роки життя”

Напередодні професійного свята – Дня журналіста – редакція Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” зібрала своїх ветеранів на традиційну зустріч. Відчути нинішню редакційну атмосферу, поспілкуватися, поділитися життєвими здобутками, новинами, проблемами прийшло чимало зорян старшого покоління. Були спогади, побажання, напутні слова нинішнім газетярам, спільні сподівання на те, що нарешті в країні запанує мир, вирішаться непорозуміння та можна буде повноцінно розвиватися, а не виживати, і людям, і підприємствам, і трудовим колективам.
– Робота в “Зорі Полтавщини” – це найкращі роки мого життя, – поділилася колишня завідуюча відділом оголошень Ганна Крикун. – 17 останніх трудових літ провела в цьому чудовому колективі. У 1980–1990-ті роки було нелегко, і план доводився, на яку суму треба щомісяця зробити реклами, і борги з несумлінних рекламодавців доводилося ледь не “вибивати”… Але справлялися. І нинішнім колегам бажаємо, щоб газета протрималася в цей неймовірно складний період.
– Приходжу в редакцію завжди з хорошим настроєм, і коли працювала – з 1959-го по 1990 рік – друкаркою і перекладачем, – йшла на роботу із задоволенням, – розповідає ветеран редакції Світлана Межиборець. – Колектив у нас був дуже дружний, на свята виїздили по історичних місцях, і не лише Полтавщини, на природу. Вміли працювати і відпочивати.
– “Зорю…” люблю за те, що тут можна писати правду, – зазначає заслужений журналіст України, колишній власний, а нині – позаштатний кореспондент по Миргородському регіону Леонард Ніколаєнко. – В Спілці журналістів я з 1966 року, з того ж часу друкуюся в “Зорі…” Доводилося і по полях, і по заводах їздити, і писати оперативно. “Зоря Полтавщини” завжди була ефективним інструментом організаторської роботи обласних органів влади з виконання власних рішень. Вдячний головним редакторам, з якими працював, дихалося і писалося в газеті гарно. Хотілося б, щоб нове покоління, яке зараз трудиться в часописі, підтримувало традиції “Зорі…”, працювало для людей, подавало події об’єктивно, бо без цього ніякої газети немає.
Гостей у спільному домі, яким є газета для всіх, хто тут працював чи працює, привітали зоряни, побажавши усім, щоб у житті було більше хороших подій. Концертну програму для ветеранів редакції підготували заслужений діяч мистецтв України, композитор Олексій Чухрай, співак, викладач музичного училища імені Миколи Лисенка Сергій Рубан, ансамбль “Оберіг” територіального центру соціального обслуговування Октябрського району Полтави.
Ветеранів чекали традиційні відвідини музею “Зорі Полтавщини”, фотографування на згадку, спілкування у дружньому колі.

Ганна ЯЛОВЕГІНА,
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото).

Print Friendly, PDF & Email [1]