- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ви – наш інтелект, гордість, майбутнє”

Так говорять освітяни Полтавщини про своїх талановитих учнів. Кращі із них прибули в обласний центр на урочисту церемонію нагородження переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів та Всеукраїнського конкурсу-захисту учнів – членів Малої академії наук у 2014 – 2015 навчальному році. Відзнаки отримали й цьогорічні випускники, які набрали максимальний бал у зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови та літератури, а також призери всеукраїнських учнівських турнірів. Нагороди вручили учителям, які підготували талановиту молодь.
Захід розпочався хвилиною мовчання на вшанування пам’яті віце-президента Полтавського територіального відділення Малої академії наук Олександра Мельниченка, який місяць тому відійшов у засвіти, та усіх загиблих в АТО.
Привітали учасників зібрання голова облдержадміністрації Валерій Головко, голова обласної ради Петро Ворона, директор департаменту освіти і науки ОДА Євген Ленський, голова постійної комісії облради з питань освіти, науки і культури, директор Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка Іван Гальченко, президент Полтавського територіального відділення МАН, ректор ПНТУ імені Юрія Кондратюка Володимир Онищенко, ректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського Віталій Зелюк.
У нинішньому навчальному році школярі області вибороли 40 призових місць у IV етапі Всеукраїнських олімпіад із базових дисциплін та 30 відзнак – у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів – членів МАН.
Школярі дякували наставникам і говорили, що без їхньої допомоги не досягли б подібних результатів. Педагоги наголошували, що із такою обдарованою молоддю мають бути на одній хвилі, ставати сучасними, бо співпраця й взаєморозуміння – складові успіху.
За перші місця переможці обласних етапів учнівських олімпіад і конкурсу-захисту учнів – членів МАН отримали по 600 гривень, за другі – по 500, за треті – по 300 гривень. Педагоги, які підготували школярів, нагороджені преміями по 600 гривень. Близько тисячі учнів отримають грошові винагороди на випускних вечорах та на урочистих лінійках.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]