- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Обов’язок – боронити Україну

Відбулася чергова ротація правоохоронців, котрі виконують службові завдання в зоні проведення АТО. Цього разу 200 спецпризначенців батальйону патрульної служби “Полтава” та роти “Кременчук”, а також зведений загін правоохоронців УМСВ України в Полтавській області відправилися в кілька “гарячих точок” Донецької та Луганської областей. Серед них – 15 новобранців. Боєць батальйону “Полтава” 24-річний Володимир розповів, що напередодні півроку проходив серйозну підготовку на базі тренувального центру спецбатальйону, тож до служби в умовах військових дій готовий і морально, і фізично. Звісно, перша ротація, яка пройде під Маріуполем, для новобранців буде непростою, але там, у зоні бойових дій, вони виконуватимуть завдання під опікою своїх командирів, а бойові побратими підтримають і навчать премудростям виживання в умовах війни. Серед досвідчених правоохоронців і боєць-спецпризначенець Дмитро. Він уже вп’яте відбуває у “гарячу точку”. Говорить, що настрій у полтавських правоохоронців, які несуть службу на Сході України, бойовий. Долати усі труднощі по той бік мирного життя допомагають думки про рідних, близьких, які чекають солдатів, моляться за їхнє здоров’я і життя.
Командир батальйону “Полтава” Юрій Анучін зазначив: “Наш підрозділ дислокується у районі Широкиного. Терористи ведуть шквальний і безперервний вогонь. “Поливають” гаубицями, САУ. Ми не відповідаємо із важкої зброї, бо чітко дотримуємося мінських угод. Але усі чекають наказу, наказу йти вперед. Ми готові його виконати, і, я впевнений, ми б уже дійшли до кордону і здобули перемогу. Повірте, відступати дуже важко”.
Уже традиційно на плацу поблизу адмінбудівлі УМВС області правоохоронців проводжали їхні рідні та друзі, волонтери, громадськість обласного центру. Вихованці Полтавського багатопрофільного ліцею № 1 подарували захисникам Вітчизни власноруч виготовлені обереги. Архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір окропив бійців свяченою водою.
Як зазначив начальник УМВС України в Полтавській області Олег Бех, усі правоохоронці забезпечені продуктами харчування, медикаментами, обмундируванням. Він наголосив на двох основних завданнях правоохоронців у зоні АТО – охорона громадського порядку та затримання злочинців. Олег Бех вручив кільком бійцям свідоцтва про набуття статусу учасника бойових дій. На даний час їх отримали 238 правоохоронців УМВС. У тому числі шестеро бійців, котрі отримали в зоні АТО поранення. Усього до Антитерористичного центру передано документи близько 1000 правоохоронців з Полтавщини для присвоєння статусу учасника бойових дій. Загалом же 1800 працівників міліції з нашої області виконували службові завдання у зоні проведення АТО. Усі вони отримають відповідний статус, запевнили в УМВС України в Полтавській області.
…Обійми, напутні слова рідних перед відправкою на буремний Схід. У багатьох проводжаючих на очах сльози. Але бійці – мужні, витривалі й непохитні, вони знають свій обов’язок – боронити Україну. І впевнені, що їхній важкий ратний труд полегшуватимуть молитва рідних, близьких, підтримка всієї полтавської родини.
Повертайтеся додому живими, неушкодженими і з перемогою. Нехай береже вас Господь.
***
Наступного дня перед будівлею УМВС знову було людно. Із зони АТО групами поверталися правоохоронці,  загалом близько 250 бійців. Головне – без втрат, говорили між собою колеги, які їх зустрічали. Зморені дорогою, але такі щасливі, що нарешті ступили на рідну землю, правоохоронці опинилися в обіймах найрідніших людей, близьких, друзів.
Після короткого відпочинку в колі родин вони знову приступлять до виконання своїх службових обов’язків за основним місцем роботи.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]