- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Лицар Небесної варти

Кременчук попрощався із 23-м полеглим на буремному Сході Героєм – Миколою Мартинюком. 22-річний кременчужанин загинув неподалік Авдіївки Донецької області. Він служив помічником гранатометника 95-ї окремої аеромобільної бригади. Пішов на фронт добровольцем, щоб захистити рідну землю від ворогів. Микола був життєрадісним, доброзичливим. Таким його пам’ятають однокласники та вчителі школи № 17, де він навчався дев’ять років, і одногрупники та майстри ПТУ № 19, де здобував професію електрозварника. Попрацювати йому довелося зовсім недовго…
Тіло загиблого лицаря Небесної варти Миколи Мартинюка до Кременчука привезли у супроводі автоколони з-понад 50 автомобілів, прикрашених національною символікою. Кожна така процесія викликає у мешканців міста почуття невгамовного болю та жалю. Вони зупиняються на вулицях, перехрестях і тихо моляться, витираючи сльози. Чимало людей стають на коліна, щоб віддати останню шану Героєві. Й таких громадян у Кременчуці стає усе більше.
Прощалися із Миколою Мартинюком у міському Палаці культури. Численні друзі, бойові побратими, а також представники влади та громади розділили велике горе з його батьками, рідними. Після панахиди в Свято-Миколаївському соборі траурна процесія у супроводі автоколони прибула до будинку батьків, де з Миколою попрощалися близькі та сусіди. Усім двором провели вони відважного воїна до Свіштовського кладовища, де й поховали у секторі Героїв АТО.

Антон ПИСАРЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]