- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

ОДТРК “Лтава” на шляху до суспільного мовлення

ОДТРК “Лтава” зробила стрімкий ривок до якісного телевізійного мовлення. У телецентрі компанії  ввели в дію оновлений апаратно-студійний блок (АСБ №1), який дозволяє створювати сучасний медіа-продукт, що відповідає новим вимогам до телеорганізацій.
Привітати колектив до “Лтави” завітали численні гості, колеги-журналісти, перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України Богдан Червак, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівник апарату облдержадміністрації Микола Білокінь, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Артем Бабак.
– Це бодай невелика, але така потрібна перемога не лише для обласної телерадіокомпанії і регіонального телевізійного мовлення, а й для всієї України, – зазначив Богдан Червак. – Держава будується перемогами й успіхами. Нинішня подія має вселяти в нас надію, що ми збудуємо суспільне телебачення. Я переконаний, що ми збудуємо ту Україну, за яку сьогодні вмирають наші воїни, наші добровольці.
У подальшій тісній співпраці та підтримці творчого колективу “Лтави” запевнили Володимир Микійчук і Микола Білокінь.
– Сучасне телебачення треба створювати, ідучи в ногу з часом, і саме за зразком кращих студій обладнано АСБ, де відтепер у наших журналістів буде змога готувати телевізійний продукт на рівні кращих європейських зразків. Це особливо важливо в контексті переходу на суспільне мовлення, – підкреслив генеральний директор ОДТРК “Лтава” Євген Лопушинський. – Наступним етапом модернізації буде оновлення комплексу відеомонтажних апаратних та створення сучасного “news room” для інформаційної служби телерадіокомпанії.
Слід додати, що реконструкція АСБ була розпочата в березні цього року. Загальна вартість проекту становить 600 тисяч гривень – це благодійна допомога та власні кошти телерадіокомпанії. А першою програмою, яка вийде з нового АСБ, буде “Ранок на “Лтаві”. У новій якісно модернізованій студії працюватиме нова команда, яка створюватиме інформаційні, просвітницькі, розважальні програми для полтавського телеглядача, додала заступник генерального директора “Лтави” Наталія Іванченко. Старт проекту заплановано на 19 травня, а до того часу обладнання має пройти тестування творчим і технічним персоналом.
Після завершення презентації апаратно-студійного блоку відбулася робоча зустріч першого заступника голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Богдана Червака, генерального директора Полтавської ОДТРК “Лтава” Євгена Лопушинського із колективом телерадіокомпанії, присвячена перспективам роботи в умовах переходу на суспільне мовлення.

Людмила ДАЦЕНКО
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]