- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Журналістка “Зорі Полтавщини” затримала рецидивіста

За 16 років професійної діяльності наша колега, редактор відділу інформації та екології Олена Ігнатенко досить часто писала про сумнівну діяльність різноманітних пройдисвітів, розкриття правоохоронцями резонансних злочинів. Та склалося так, що життя підкинуло “безпосередню” зустріч зі зловмисником.
Як пізніше з’ясувалося, професійний кишеньковий злодій із Полтави лише наприкінці минулого року вийшов із в’язниці, але вже встиг обікрасти п’ять осіб в обласному центрі. Зупинити рецидивіста зуміла наша колега, коли черговою жертвою крадія стала її рідна сестра.
Прогулянка з 5-річним сином і вагітною сестрою Іриною закінчилася для Олени Ігнатенко в Київському райвідділі міліції. А перед тим, щоб не нести на собі самокат сина, Олена вирішила під’їхати кілька зупинок тролейбусом. У транспорті, як завжди, – натовп людей. Тому сестра навіть не помітила, як з її сумки поцупили новий мобільний телефон.
– Але ще в тролейбусі ми виявили пропажу і здійняли “тривогу”, мовляв, телефон пропав, – розповідає Олена. – Один пасажир сказав, що звернув увагу на підозрілого чоловіка з червоною коробкою цукерок в руках. На зупинці виходило багато людей, він теж вислизнув.
Жінки з дитиною вийшли на наступній зупинці. Поки вагітна Іра на вулиці оговтувалася, Олена, маючи з досвіду роботи теоретичні знання, як оперативно діяти в таких ситуаціях, негайно викликала міліцію. Але в цей же час прямо на них, наче нічого не сталося, прямував той самий підозрілий чоловік з червоною коробкою цукерок. Журналістка послідувала за ним і попросила чоловіка на зупинці допомогти спіймати злодія. “Ні, не можу!” – відповів той. Натомість допомогли троє юнаків, які побачили погоню жінки за зловмисником і без вагань перейняли втікача. Після чоловічої розмови той повернув украдений мобільник. Незабаром прибув наряд міліції, який і затримав зловмисника.
– Я злякалася, коли в міліції дізналася біографію затриманого, – ділиться пережитим наша колега. – Він виявився “професійним” кишеньковим крадієм і вже п’ять разів відбував покарання за гратами. А в момент погоні думала тільки про розхвильовану сестру, – ділиться спогадами Олена.
Про свій вчинок наша колега увесь цей час скромно мовчала, аж доки начальник УМВС України в Полтавській області Олег Бех під час чергової прес-конференції привселюдно їй не вручив грамоту та цінний подарунок – диктофон.
Як повідомили у ВЗГ УМВС України в Полтавській області, щодо затриманого розпочато кримінальне провадження  за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно) та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У ході досудового розслідування з’ясувалось, що він скоїв ще декілька крадіжок на території Октябрського та Ленінського районів Полтави. Зараз зловмисник перебуває у слідчому ізоляторі. Йому загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.
Інформація “Зорі Полтавщини”.

Print Friendly, PDF & Email [1]