- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Лицарі Небесної варти” – історії про сучасних героїв

На ОДТРК “Лтава” стартував проект “Лицарі Небесної варти”. Кожна історія – це розповідь про героїчні вчинки наших земляків, які воювали в зоні АТО та поклали своє життя за Україну, за нас, за тих, хто тут сьогодні мирно живе.
“Розуміння того, що потрібно увічнити пам’ять наших героїв-земляків не залишало нас давно, і ми вирішили створити цей проект. Військкомат надав нам списки загиблих, але не кожна родина могла говорити про втрату сина, чоловіка чи батька. Тому лише через деякий час і тільки з дозволу рідних та близьких ми можемо розповісти про цих хлопців”, – розповідає керівник проекту Наталія Іванченко.
Кожна серія – це невигадана історія про людину з великим серцем, що було сповнене патріотизмом, сміливістю, рішучістю. Ще вчора ці хлопці ходили одними з нами вулицями, можливо, ви навіть бачили їхні обличчя –  обличчя героїв. Більшість із них добровільно пішли захищати Україну, свою Батьківщину, щоб ворог не пройшов далі.
“На наших очах твориться сучасна історія України. І для того, щоб не було потім спекуляцій на тему чергового етапу визвольної боротьби, ми сьогодні документуємо і фільмуємо ті події, які відбуваються на Сході. Імена кращих синів України, які полягли у зоні АТО, повинні бути відомі нащадкам. Це треба робити тут і зараз, щоб потім, не дай Боже, не було чергових спроб спотворити історію України”, – наголосив генеральний директор ОДТРК “Лтава” Євген Лопушинський.
Нині ці сюжети пишуться живими, болючими слідами, але минуть роки – і це стане історією. Тож ми не маємо права забути жодного з них. Прийдешні покоління повинні знати та пам’ятати героїв, які були віддані своїй справі й, не ховаючись за спинами товаришів, виконували свій обов’язок – захищали рідну землю.
Колись ми росли на прикладах героїзму наших дідусів і бабусь, які боронили Батьківщину від ворога, а вже сьогодні ми маємо сучасних героїв, на прикладах яких можемо виховувати своїх дітей.
Випуски проекту “Лицарі Небесної варти” можна переглянути щоп’ятниці о 18.35 на телеканалі “Лтава” і на сторінці “Лтави” в youtube.

(Матеріали підготовлені прес-службою ОДТРК “Лтава”).

Print Friendly, PDF & Email [1]