- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Оцінка – за конкретним результатом

питання впровадження на теренах області проектів ряду цільових програм на наступний період розглянули учасники щотижневої наради у голови облдержадміністрації Валерія Головка. У роботі зібрання взяв участь голова обласної ради Петро Ворона.
Зокрема йшлося про проекти ЄС та ООН ”Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” та швейцарсько-український – “Підтримка децентралізації в Україні”. Відзначалося, що в умовах нестачі місцевих фінансових ресурсів залучення зовнішніх інвестицій набуває особливо важливого значення. Так, у попередні два етапи за програмами ЄС та ООН вже реалізовано 54 проекти, завдяки яким залучено десятки мільйонів гривень. На третьому етапі (2015 – 2017 роки) у восьми районах області буде здійснено 32 проекти з орієнтовним обсягом фінансування у півмільйона доларів. Вони будуть націлені на виконання завдань з енергозбереження у школах й дошкільних закладах та  з утилізації побутових відходів. Згідно з проектом підтримки децентралізації в Україні вирішуватимуться питання поліпшення водопостачання у сільській місцевості.
При обговоренні програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015–2019 роки наголошувалося на необхідності закріпити позитивні тенденції. Це велика питома вага охоплення заходами програми дітей шкільного віку (понад 50 відсотків) та дітей пільгових категорій (понад 70 відсотків), дітей, охоплених заходами з оздоровлення, а не тільки відпочинку. Визначено категорії дітей, витрати на оздоровлення яких частково або повністю візьме на себе бюджет. На реалізацію програми за п’ять років з різних джерел фінансування намічено залучити майже 149 мільйонів гривень. Водночас керівниками області наголошувалося, що успішне виконання  програм залежить не лише від фінансування. Потрібна висока відповідальність усіх причетних до цієї справи осіб.
Валерій Головко та Петро Ворона дали негативну оцінку організації двомісячника з охорони рибних запасів “Нерест-2015”. Про роботу треба судити за конкретними результатами. Однак активна торгівля під час нересту на ринках рибою з ікрою, численні сигнали про канали вивезення з водойм великих партій виловленої риби і водночас відсутність відповідної реакції з боку посадовців та правоохоронних органів свідчать про те, що боротьба з порушниками часто здійснюється лише на словах.
Керівники області наголосили на необхідності докорінно змінити ситуацію з тим, щоб зберегти водні багатства краю.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]