- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Творчі змагання на честь Дочки Прометея

25  квітня 2015 року в Полтаві відбудеться Регіональний конкурс учнівської та студентської творчості “Змагаймось за нове життя!”, присвячений геніальній українській поетесі Лесі Українці. Ідея дати “друге життя” цьому заходу на Полтавщині належить громадській організації “Педагогічний центр “Академія”. Первісно ж конкурс був започаткований відомою громадською діячкою і меценатом Марією Фішер-Слиж (Торонто, Канада) у 2004 році в Автономній Республіці Крим.
У Полтаві конкурс відбудеться за підтримки Представництва Президента України в АР Крим (м. Херсон), Полтавської ОДА, Полтавського університету економіки і торгівлі, управлінь освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому, Музею родини Драгоманових у Гадячі, Полтавського приватного навчально-виховного комплексу “Паросток”, низки громадських організацій та ЗМІ.
Метою конкурсу є сприяння глибшому ознайомленню молоді зі спадщиною великої української поетеси Лесі Українки, долучення підростаючого покоління до збереження і розвитку культурної спадщини українського народу, спонукання до осмислення державотворчих зусиль українства та його перспектив.
У конкурсі очікується участь понад 200 учнів та студентів із Полтави, Полтавської області та інших міст України. Бажаючі можуть приєднатися до заходу в он-лайн режимі. Творчі змагання відбудуться у 6 номінаціях: “декламація”, “інсценізація”, “твір”, “аудіо-візуальний твір”, “малюнок”, “вокал”.
Переможці отримають дипломи, цінні подарунки, заохочувальні призи, а 26 квітня для них буде організовано екскурсію до Музею родини Драгоманових у Гадячі.
Телефони для довідок: (0532) 611-537; 050-045-25-79.
Журі конкурсу.

Print Friendly, PDF & Email [1]