- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Соціальний супровід демобілізованих – на особливий контроль

Про соціальний супровід, оздоровлення, санаторне лікування та надання пільг учасникам антитерористичної операції, які підлягають весняній демобілізації, йшлося на черговій щотижневій апаратній нараді у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка. У роботі зібрання взяв участь голова обласної ради Петро Ворона.
Військовий комісар Полтавського обласного військкомату полковник Борис Павлов вручив Валерію Головку від оперативного командування “Схід” Подяку за допомогу в проведенні мобілізації на території Полтавської області (Полтавщина за цим показником посіла перше місце серед 11 регіонів, підпорядкованих “Сходу”).
Доповідаючи по порядку денному, директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко зазначила, що станом на 17 квітня демобілізовано 1444 військовослужбовці, з яких 982 брали безпосередню участь в АТО. Нині першочергове завдання – провести обстеження демобілізованих та членів їхніх сімей і визначитися щодо подальшої роботи з ними. За підсумками обстежень вже оформлено 846 соціальних паспортів. Серед пріоритетних напрямків та потреб – медична, психологічна й соціальна допомога, працевлаштування, надання земельних ділянок, оздоровлення та реабілітація. Так, 509 демобілізованих та 413 членів їхніх сімей потребують санаторного лікування. Складено відповідний графік, який дає можливість задовольнити цю потребу протягом квітня – липня поточного року. Серед основних проблем – брак земельних ділянок та коштів на оздоровлення в окремих районах, бюрократичні перепони у швидкому оформленні статусу учасника бойових дій. Що стосується коштів, то їх виділять з обласного бюджету. Під особливий контроль взято питання виплат сім’ям загиблих. Такий офіційний статус на Полтавщині нині мають 55 родин. Керівники області дали ряд доручень щодо прискорення реалізації наміченого, увічнення подвигу українських воїнів та патріотичного виховання молоді.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]