- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Наш край активно долучився до загальнонаціональної соціальної кампанії “Крим – це Україна”

У  річницю подій, що призвели до окупації Автономної Республіки Крим, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Артем Бабак розповів, що в області розпочалося поетапне розповсюдження тематичних інформаційних матеріалів. На час реалізації загальнонаціональної соціальної кампанії “Крим – це Україна” здійснюється ротація тематичних аудіо- й відеороликів на ОДТРК “Лтава” та регіональних телевізійних каналах “Астра”, “Гребінка”, “Миргород”, на обласній і районних радіостанціях.
За словами Артема Бабака, інформаційний аспект державної політики у питанні реінтеграції Криму є надважливою складовою. Україна не відмовляється від своїх територій, а Крим – це територія України. “Наше головне завдання сьогодні – вкотре нагадати собі, що кримськотатарський етнос – основний союзник української влади в боротьбі за реінтеграцію Криму. Україна – поліетнічна країна, а участь представників кримських татар у розбудові України – найкращий доказ наявності спільних цілей”, – зауважив Артем Бабак.
Не менш важливо, що на Полтавщині існує й інша форма підтримки людей, яким у результаті окупації довелося шукати іншу домівку. Так, на території області зареєстровано близько 700 кримських переселенців. Загальна кількість вимушених переселенців до Полтавської області – 23,5 тисячі осіб (з Донецької, Луганської областей та АР Крим).
Полтавська облдержадміністрація забезпечує для всіх без винятку переселенців комфортні умови життя в області. На сьогодні 18 мешканців Криму працевлаштовано (загальна кількість працевлаштованих у області – 351 особа), 56 дітей з Криму відвідують навчальні заклади області. Нагадаємо, що соціальна кампанія “Крим – це Україна” проходить за ініціативою Міністерства інформаційної політики України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Print Friendly, PDF & Email [1]