- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Заслін браконьєрству

– Я  не задоволений роботою щодо запобігання браконьєрству, – наголосив під час засідання координаційного штабу із проведення двомісячника охорони водних живих ресурсів голова облдержадміністрації Валерій Головко. – Маємо виконувати закон, а тим, хто не розуміє відповідальності за його порушення, пояснюватимемо за допомогою кримінальних справ.
За словами очільника ОДА, потрібно проводити конкретні дії, а відповідальність за невиконання поставлених завдань, бездіяльність чи зловживання повноваженнями з боку посадових осіб – конкретизувати, а не узагальнювати.
Для підвищення ефективності боротьби з браконьєрством на воді, особливо в пору нересту, днями має бути затверджений відповідний перелік запланованих заходів для охорони водних живих ресурсів в області із зазначенням відповідальних осіб. Одним із найважливіших завдань є встановлення стаціонарних постів для перевірки транспортних засобів на наявність незаконного улову й підтримання зв’язку з пересувними постами ДАІ. Крім того, наголошували на зібранні, потрібна тісна співпраця із правоохоронними органами.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]