- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ми мусимо жити й за них…

Мешканці села Кияшки Дмитрівської сільської ради (адміністративна одиниця міста Комсомольська) попрощалися із земляком Сергієм Гирманом, котрий загинув у лютому 2015 року в боях під Дебальцевим. На службу 33-річний солдат був мобілізований у серпні минулого року. Потрапив до 40-го батальйону територіальної оборони «Кривбас», який згодом став окремим мотопіхотним батальйоном Збройних сил України. Саме це формування упродовж кількох днів героїчно тримало оборону опорних пунктів під Дебальцевим. В одному з боїв Сергій отримав тяжке поранення… Після виходу батальйону з Дебальцевого вдалося забрати й останки загиблих. Більш як через два місяці його тіло ідентифікували за аналізом ДНК.
Комсомольська територіальна громада із глибоким сумом сприйняла цю трагічну звістку. В мирний час Сергій працював на ВАТ «Полтавський ГЗК» слюсарем, мав родину – дружину й двох діточок. Колеги, друзі та знайомі знали його як життєрадісну людину, справжнього патріота, сумлінного працівника, люблячого сина, батька, чоловіка.
Отримавши трагічну звістку, міська влада та керівництво Полтавського гірничо-збагачувального комбінату організували громадянську панахиду за загиблим біля Свято-Миколаївського собору. Представники громади, колеги, друзі, знайомі прийшли попрощатися з Героєм, несли перев’язані траурними стрічками живі квіти, барвисті вінки й корзини. Міський голова Комсомольська Сергій Супрун, Дмитрівський сільський голова Антоніна Прядко, перший заступник голови правління ВАТ «Полтавський ГЗК» Володимир Іванов, командир 40-го батальйону, підполковник, Герой України Віктор Почерняєв у виступах на скорботному мітингу висловили шану полеглому захисникові Вітчизни, глибокі співчуття його рідним і близьким. На честь Героя пролунав триразовий залп. Почесний ескорт, салютна група Кременчуцького військового гарнізону, представники Комсомольсько-Козельщинського військового комісаріату, бойові побратими віддали шану загиблому. Після відспівування у Свято-Миколаївському соборі Комсомольська траурна процесія рушила на кладовище села Кияшки, де зібралися всі односельці Сергія Миколайовича Гирмана.
Він віддав життя у кровопролитній війні на Донбасі, щоб зберегти мир в усій державі. Його ім’я навіки залишиться в історії незалежної України. Вічна йому пам’ять!

Віра ІЛЬЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]