- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Фатальний вибух

тіло молодого чоловіка з численними осколковими ранами рук та тулуба виявили вранці 14 квітня в лісопосадці на території колишньої артилерійської бази в обласному центрі. Поруч з тілом у землі була вирва від вибуху. Водночас слідчо-оперативна група Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області та експерти-криміналісти на місці події знайшли частини вибухового пристрою. За попередніми даними, зірвалася ручна протипіхотна граната, повідомили у ВЗГ УМВС України в Полтавській області. Спілкуючись із мешканцями навколишніх будинків, правоохоронцям вдалося встановити і приблизний час трагедії – люди чули потужний вибух у цьому районі пізно ввечері 13 квітня.
Загиблим виявився 20-річний мешканець Полтави. Характер тілесних ушкоджень свідчить про те, що граната розірвалась у нього в руках. За фактом у Київському райвідділі міліції розпочато кримінальне провадження. У ході досудового розслідування встановлюватимуться обставини трагедії.
Це вже не перший випадок у Полтаві, коли від невмілого поводження з боєприпасами гинуть люди. Нагадаємо: на початку березня поточного року в приватному будинку в Полтаві розірвалася граната. Тоді постраждали двоє рідних братів. Один із них помер у лікарні, інший залишився без п’ясті руки.
Правоохоронці нагадують, що в області триває місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів. Особи, які добровільно здадуть їх до органів внутрішніх справ, будуть звільнені від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї та вибухових пристроїв. За даними ВЗГ УМВС України в Полтавській області, за перший тиждень квітня вже здано 48 одиниць вогнепальної зброї, 27 спецзасобів та понад 66 тисяч набоїв різного калібру.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]