- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ворскла” – “Дніпро” – 1:3

Полтавська “Ворскла” у рамках 18-го туру на своєму полі приймала дніпропетровське “Дніпро”. Підопічні Василя Сачка розпочали звітне протистояння дуже невпевнено. Вже на 2-й хвилині вони грубо помилилися у захисті, й ніким не прикритий Селезньов відправив м’яч у сітку воріт Богуша – 0:1. Через п’ять хвилин Євген мав забивати другий гол, але зробити це йому завадив арбітр, який помилково зафіксував положення “поза грою”. “Біло-зеленим”, щоб оговтатися від стартового хвилювання, знадобилося ще десять хвилин. Чи не перша їхня змістовна атака несподівано виявилася результативною. Після цілеспрямованої передачі Громова красивим технічним ударом рахунок зрівняв Турсунов – 1:1. Наступний забитий м’яч глядачі побачили у компенсований час до першого тайму. Чергове непорозуміння наших оборонців, і Селезньов робить дубль – 1:2. На початку другої 45-хвилинки Маркоскі ударом головою ледь не відправив “шкіряного” під поперечину воріт Бойка – вище воріт. А далі випав сильний град, і поле перетворилося на ковзанку. За таких умов на технічний футбол розраховувати було не варто. На перший план вийшли морально-вольові якості, фізична підготовка та везіння. Саме його і не вистачило “Ворсклі” на 66-й хвилині, коли після метушні у карному майданчику дніпропетровців “кулястий” влучив у стійку воріт і залишив межі поля. Полтавці продовжували відчайдушно битися хоча б за нічию, проте гості захищалися безпомилково. Перемогу “Дніпро” таки втримав. І навіть забив третій м’яч. Трапилося це вже на останніх секундах зустрічі, коли наші земляки майже усім складом пішли вперед. Після контратаки Коноплянка, перебуваючи під гострим кутом до воріт, примудрився влучити у ціль – 1:3.
Після матчу Василь Сачко зазначив, що його команда не заслуговувала на поразку. Не вистачило майстерності, щоб реалізувати свої гольові моменти. Наставник “ворсклян”  вважає, що, незважаючи на результат, ця зустріч має додати його підопічним позитиву, треба лише працювати у потрібному напрямку.
У звітній грі за наших земляків грали: Богуш, Сімінін, Є.Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков (Янузі, 88), Дедечко, Громов, Маркоскі (Ковпак, 56), Турсунов (Міщенко, 80), Шиндер.
Результати інших матчів 18-го туру: “Волинь” – “Зоря” – 1:2, “Іллічівець” – “Шахтар” – 2:6, “Металург” З – “Карпати” – 2:1, “Чорноморець” – “Динамо” – 0:2, “Олімпік” – “Говерла” – 1:2, “Металіст” – “Металург” Д – 1:0.
Наступний матч “Ворскла” проведе у понеділок, 13 квітня, на виїзді з львівськими “Карпатами”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]