- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавці допоможуть військовим на Донбасі укріпити вогневі рубежі

Перший заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло та начальник управління капітального будівництва Тимофій Голбан повернулися з Артемівська Донецької області, де узгоджували питання щодо будівництва фортифікаційних споруд для Української армії вздовж лінії зіткнення. Вони поінформували журналістів про підсумки робочої поїздки.
Олег Пругло розповів, що бійці, які знаходяться на передньому краї, насправді вкрай потребують нашої термінової допомоги. “Там зовсім інше життя, бо за 300 кілометрів ми не відчуваємо, що насправді відбувається на Сході. Й усе це – завдяки хлопцям, які боронять мирне життя співгромадян. Тому першочергове завдання для всієї країни – звести опорні пункти та захисні споруди на Донбасі”.
За словами Тимофія Голбана, зараз фахівці ЗСУ та ДСНС завершують розмінування територій, і незабаром розпочнуться активні будівельні роботи.
Водночас Олег Пругло подякував начальнику ВАТ “Полтавтрансбуд” Олексію Ландарю, який силами підприємства почав постачати матеріали для будівництва. “Доки ми чекаємо гроші з Державного бюджету і відповідних розпоряджень, підприємство вже активно бере участь у роботі, надає необхідні матеріали, зокрема залізобетон. Наразі роботи ведуться фактично за кошт “Полтавтрансбуду”.
Крім того, під час поїздки полтавці звернули увагу на місцеві настрої населення. “Розмовляючи і з місцевими будівельниками, яких братимемо на субпідряд, і з міським головою Артемівська, представниками Донецької облдержадміністрації, ми чули одне й те ж: “Бережіть те, що у вас є, не дайте розхитати ситуацію. Зараз ми розуміємо, що нам “допомогли”, проте були і наші зрадники. Тому не допустіть цього у себе в області, тримайтеся”, – підсумував Олег Пругло.
Фортифікаційні споруди, що належить побудувати кожній області вздовж лінії розмежування, включають окопи для особового складу, техніку, засоби ППО, укриття для особового складу – бліндажі, перекриті щілини, довгострокові доти. Раніше у штабі АТО повідомляли, що основний обсяг робіт складає близько півтори тисячі кілометрів траншей і ходів сполучення, більше восьми тисяч окопів для техніки, понад чотири тисячі бліндажів та створення 60-кілометрового невибухового загородження.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]