- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Володимир Гройсман направив на експертизу до Ради Європипроект закону про реформування комунальних та друкованих ЗМІ

До Ради Європи за підписом Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана надійшов на експертизу проект закону “Про роздержавлення комунальних та державних друкованих ЗМІ”. Цю інформацію підтвердив керівник Департаменту інформаційного суспільства РЄ Патрік Пеннікс під час зустрічі з делегацією українських журналістів та медіаменеджерів на чолі з головою Держкомтелерадіо Олегом Наливайком, яка перебувала 25–28 березня у Страсбурзі (Франція) на запрошення Ради Європи (РЄ). Про це у коментарі “Телекритиці” повідомив особисто Олег Наливайко.
Делегація взяла участь у Конгресі локальних і регіональних громад, зустрілась із керівниками Ради Європи, послом України в РЄ Миколою Сочинським, ознайомилась із роботою Парламентської асамблеї Ради Європи, Європейського суду з прав людини, бюро Комісара з прав людини, групи Помпіду, Комітету з попередження тортур.
Під час зустрічі Олега Наливайка з Патріком Пенніксом обговорювався хід медіареформ в Україні за останній рік. Вони скоординували дії по підготовці до розгляду законопроекту про роздержавлення друкованих ЗМІ та співпрацю в рамках виконання “Плану дій для України в 2015–2017 роках”. Патрік Пеннікс висловив задоволення процесом створення суспільного телерадіомовлення.
“Рік тому, під час подібного візиту, ми намітили чіткий план медіареформ і послідовно рухаємось згідно з ним при підтримці Ради Європи, Єврокомісії та уряду Канади. Дуже важливо, що під час цього візиту ми домовились про підтримку наших проектів з протидії інформаційній агресії, знайшли розуміння наших європейських партнерів у  питанні, як зберегти баланс при проведенні медіареформ згідно із зобов’язаннями перед РЄ з одного боку і необхідністю захисту інформаційного простору під час війни з другого”, – наголосив Олег Наливайко.
Офіційний речник Генерального секретаря Ради Європи Даніель Хьольтген зазначив: “Ми бачимо активні дії України в просуванні медіареформ і сподіваємось, що під час виконання затвердженого “Плану дій для України в 2015–2017 роках” усі зобов’язання перед Радою Європи в цій сфері будуть виконані”.
Нагадаємо: 19 березня Верховна Рада проголосувала в другому читанні за законопроект №1357 “Про суспільне телебачення і радіомовлення України”. Як писала “Телекритика”, 1 грудня народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Микола Томенко та народний депутат від партії “Батьківщина” Олександр Абдуллін зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 1123 “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”.
“Телекритика”.

Print Friendly, PDF & Email [1]