- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Магія нерозгаданого генія

У  жодному куточку світу перший квітневий день не пронизаний такою хвилюючою таємничістю, як на рідній неперевершеному майстру художнього слова й геніальному знавцю людських душ Миколі Васильовичу Гоголю Полтавщині. У 206-ту річницю від дня його народження ми знову відчуваємо себе в тому тривожному межичассі, яке зриває тисячі житейських масок і випробовує характери на міць, душу – на любов до Вітчизни.
DSC_0045 [1]Гоголь – і містик, і почута Святим Миколаєм молитва його матері, Марії Іванівни; рушій розквіту російської літератури й український характерник із місією хранити навіть із засвітів невичерпну красу й незнищенність рідної землі. Зачитування його безсмертними творами – магія, яка об’єднує людей на всіх континентах. Тисячі дослідників присвячують життя пошукам “ключів” до загадок Гоголя, а він тим часом продовжує лікувати нещадною сатирою і добрим гумором.
У Полтаві сотні городян прийшли до пам’ятника генію, щоб вклонитися і покласти квіти. У Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В.Гоголя нагородили переможців міської літературної премії, заснованої на честь видатного земляка.

Вікторія КОРНЄВА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]