- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Поєднання інтересів громади і бізнесу

На черговій апаратній нараді у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка обговорено ряд важливих питань життєзабезпечення області. У нараді взяв участь голова обласної ради Петро Ворона.
У першу чергу йшлося про тарифне регулювання пасажирських перевезень на внутрішньообласних маршрутах та виконання щодо цього раніше даних доручень. Як повідомив директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Сергій Марчишинець, з порушених перевізниками питань проведено громадські слухання та громадські обговорення. Нині на сайті ОДА, як передбачено чинним законодавством, оприлюднено проект розпорядження голови ОДА, який після обговорення і внесення відповідних коректив має стати регуляторним актом. Наразі він передбачає тариф не більше 45 копійок без ПДВ за один кілометр проїзду, що значно менше від попередньо внесених перевізниками пропозицій (0,50 – 1,15 грн). Валерій Головко акцентував на необхідності детально аналізувати складові тарифів, щоб не допускати на цьому спекуляцій, а Петро Ворона – на проблемі перевезення соціально вразливих категорій населення. Вирішено створити робочу групу, яка покликана узагальнити усі подані пропозиції, поєднавши інтереси громади і бізнесу.
Щороку для закладів освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери закупляється продуктів харчування на суму понад 200 мільйонів гривень. Про максимальне залучення до тендерних процедур місцевих сільгосппідприємств йшлося під час розгляду другого питання порядку денного наради. Адже це не лише підтримка місцевого виробника, а й гарантія високої якості продукції. На апаратній нараді також обговорено питання запобігання сезонному поширенню на території області грипу та ГРВІ.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]