- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Гарячий місяць лютий

Зимовий місяць лютий виявився гарячим у плані парламентської діяльності. Протягом місяця опрацював і підписав більше 30 депутатських звернень. Протягом двох сесійних тижнів працював у Верховній Раді, не пропустивши жодного засідання. Можливо, деякі перипетії роботи українського парламенту і здивували б читача, якому б дивом вдалося дізнатися нюанси перемовин політичних сил, але хочу звернути увагу на головне.

За час моєї роботи у Верховній Раді VIII скликання з початку грудня 2014 року мною особисто або за моєю участю було подано на розгляд 84 законопроекти. Звісно, велика частина цих документів була наслідком спільної діяльності усіх депутатів-свободівців і виражає позицію партії в цілому. Переважна частина наших законопроектів стосувалася або питань зміцнення обороноздатності України та її міжнародного статусу, або питань соціальної сфери. Стосовно зміцнення державності України найважливішими законопроектами можна вважати “Про денонсацію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією”, “Про концепцію створення обороноздатної Української держави та суспільства”, “Про зупинення дії Угоди про створення Співдружності Незалежних Держав”, “Про внесення змін до статті 124 Конституції України (щодо визнання положень Римського Статуту)”.
Щодо соціального захисту населення у цей скрутний для кожного українця час, особливо хотілося б наголосити на законопроектах, котрі регулюють повернення коштів з Кіпру та ряду інших офшорних зон. Це ж бо капітали, вкрадені олігархічними групами та поплічниками Януковича у кожного громадянина. Завдання честі – повернути їх у економіку України. Досить важливими законопроектами із цієї сфери є ті, що торкаються соціального захисту військовослужбовців, мобілізованих та членів їхніх родин. Особливо пишаюся законопроектами “Про встановлення мораторію на тимчасові відключення електроенергії населенню України” та щодо покращення умов для виробництва електроенергії з енергії вітру. Наслідок дії цих документів відчув кожен полтавець – електроенергію зараз не відключають. Також було подано ряд документів, що регулюють питання охорони здоров’я. Тому перелік важливих для жителів полтавської громади законопроектів, підготованих депутатами від ВО “Свобода”, можна продовжувати й продовжувати, бо ж нашу мету – побудову сильної, соціально та національно справедливої України – ще ніхто не відміняв.
Також у лютому мною та моїми помічниками було здійснено, у співпраці з Полтавським Батальйоном Небайдужих, дві поїздки на Схід із харчами та обладнанням для українських вояків, а також було організовано кілька передач для тих, хто служить у зоні АТО. За допомогою полтавського бізнесу продовжуємо вдягати та споряджати бійців, які звертаються до моєї громадської приймальні (вул. Паризької Комуни, 20/1, тел. 508-848).
У понеділок, 23 лютого 2015 року, вдалося провести черговий особистий прийом громадян у громадській приймальні. За день поспілкувався з більш як 25-ма відвідувачами. У робочому режимі, спільно з ініціативними групами з вирішення проблем у Полтавському національному технічному університеті та стосовно проблемної забудови у Полтаві на вулиці О.Бідного, 5, продовжую працювати над вирішенням цих та інших злободенних для полтавської громади питань.
Тому й надалі запрошую усіх небайдужих полтавців до співпраці над розбудовою нашого славетного краю. Слава Україні!

Юрій БУБЛИК,
народний депутат України (ВО “Свобода”).

Print Friendly, PDF & Email [1]