- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Бойові машини назвали на честь Майдану

Нову для себе справу освоїли волонтери й підприємства Кременчука. На початку війни вони здебільшого купували автомобілі, тепловізори, біноклі, рації, інше обладнання для потреб військових, оснащували спеціальними захисними решітками бронетранспортери та виготовляли “буржуйки”. Тепер за сприяння громадського об’єднання “Майдан” удосконалюють БРДМи для армії. Зокрема керівник цього формування Володимир Пилипенко, котрий є ще й директором ПАТ “Вепр”, взявся за реконструкцію двох бойових розвідувальних десантних машин.
– Переробляти довелося багато, – розповів він. – Насамперед замінили незручні двері, тепер бійцям у бронежилетах значно легше сідати в бойову машину. Довелося поміняти майже усі комплектуючі, включно з колесами. І найголовніше – встановили нове бронескло товщиною 69 міліметрів, вагою 100 кілограмів. На випробуваннях броньоване скло (а до цього машини були обладнані перископами) виявилося міцнішим за броню БРДМів.
Володимир Пилипенко наголосив, що багато кременчуцьких підприємств долучилися до справи реконструкції й безкоштовно виготовляли потрібні запчастини та складові. Він подякував керівникам і колективам заводу “Ампер”, НПФ “Вагонмаш”, ПАТ “Колісний завод”, ПП “Автоскло” і багатьом іншим за активну допомогу й сприяння у такій необхідній для перемоги справі.
Разом із оновленою технікою військовим передали й сувеніри та обереги, виготовлені школярами міста. Нові БРДМи назвали “Май” і “Дан” на честь Майдану.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]