- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Зцілимо захисників любов’ю

Зберегти незалежність і цілісність нашої держави маємо усі разом. На передовій повинні бути упевнені, що мають надійний тил. Як і чим допомагати кувати перемогу, кожний має вирішити сам. Зокрема народний колектив танцю «МаріТая» з Кременчука підтримує поранених бійців мистецтвом і медикаментами. «Усе зцілює любов» – таку назву мав доброчинний вечір, що відбувся нещодавно в Кременчуці у Палаці культури «Кредмаш». Майстрині індійського танцю дарували глядачам радість спілкування із колоритом далеких країн. Цей колектив існує в місті уже десять років, його незмінним керівником є лікар-невропатолог Таїсія Кареліна.
– Вирішили зібрати кошти, щоб допомогти кременчуцьким медикам рятувати поранених у зоні АТО, – розповідає вона. – У нас є домовленість про виступи у військових шпиталях Дніпропетровська та Харкова. Частину коштів, отриманих під час благодійних концертів, ми використаємо на дорожні витрати, решту – для поранених. Запитала колег, чим допомогти, взяла перелік медикаментів та інструментарію, який дуже необхідний через великий наплив поранених. Сподіваємося також зібрати хоча б частину грошей на необхідне діагностичне обладнання, якого також не вистачає.
Таїсія Кареліна розповіла, що спеціально для концерту підготували три нових танці. Один з них виконується під мелодію української пісні «Ніч яка місячна». Таким чином самодіяльні артисти намагаються донести думку, що різні культури і різні народи можуть мирно співіснувати. Вони переконані, що їхнє мистецтво обов’язково допоможе пораненим одужати.
А колектив Комсомольської трикотажної фабрики «Фламінго» передав військовослужбовцям теплу білизну. Бійці з фронту зателефонували на фабрику й подякували за таку передачу. Нещодавно колектив «Фламінго» передав на фронт чергову партію своїх виробів. Волонтери, котрі доставляють гуманітарну допомогу в зону бойових дій, зізнаються, що кожного їхнього приїзду там чекають з нетерпінням і радіють кожній дрібничці, отриманій з тилу.
Тож зцілимо наших відважних і мужніх захисників своєю щирою любов’ю та підтримкою.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]