- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Швидше, вище, сильніше

Виповнилося 15 років Полтавському обласному відділенню національного олімпійського комітету України. З цієї нагоди у виставковій залі міського Будинку культури відбулися урочистий прийом і церемонія нагородження кращих спортсменів, учасників Олімпійських і Параолімпійських ігор, міжнародних змагань, тренерів, ветеранів спорту, представників федерацій, фізкультурно-спортивних товариств, спортивних діячів.
Про діяльність регіонального осередку НОКУ, здобутки спортсменів Полтавщини національного та міжнародного рівнів розповів голова обласного відділення НОКУ Олександр Удовіченко, зупинившись і на проблемах, насамперед фінансових, у підготовці атлетів, у тому числі кандидатів до олімпійської збірної країни, які мають шанс вибороти ліцензії для участі у літніх Олімпійських іграх-2016 у Бразилії.
Основні завдання обласного відділення – розвивати олімпійський рух у Полтавській області, сприяти вивченню олімпійських традицій України й Полтавщини через проведення Олімпійських днів, уроків, дитячих спортивно-масових заходів, таких, як “Олімпійське лелеченя” та інших, організовувати підготовку й участь спортсменів у Олімпіадах, популяризувати масовий спорт і здоровий спосіб життя. Полтавська структура об’єднує більше 20 федерацій з олімпійських видів спорту. На Полтавщині, крім обласного, діє осередок у Комсомольську.
За час проведення Олімпійських ігор полтавський край виховав 25 учасників Олімпіад. Багатьох із них, спортсменів різних часів і різних видів спорту, згадували й вітали на урочистостях – Леоніда Бартенєва, Володимира Стерліка, Володимира Кисельова, Світлану Копчикову, Андрія Кузнецова, В’ячеслава Сенченка, Оксану Щербак, Марію Кічасову, Ганну Мельниченко. Нині в області діють 52 спортивні школи, які готують дітей до нових стартів.
Учасників заходу привітали заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий, міський голова Полтави Олександр Мамай, голова комісії зі зв’язків з осередками НОК України Володимир Ковальов та інші. Прозвучало привітання від президента НОКУ, члена виконкому Міжнародного олімпійського комітету, Героя України Сергія Бубки. Виступали професійні й самодіяльні артисти, юні танцюристи і акробати. Звучали тематичні пісні про волю до перемоги, мужність, наполегливість, талант – якості справжніх спортсменів.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]