- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Чекерс” у Полтаві

У  Полтавському міському клубі “Доміно” відбувся відкритий турнір із шашок. Для участі в змаганнях прибули спортсмени з Сум, Бердянська (Запорізька область) та Чутівського, Решетилівського, Семенівського, Лохвицького, Машівського, Полтавського районів нашої області. Цього разу шашкісти мали завдання перевершити суперників у особливому різновиді цієї гри – “чекерс”. Для нього характерні відмінні від звичайних шашок правила, що в минулому були поширені в англомовних країнах.
Особливу цікавість до “чекерсу” викликав той приємний факт, що минулого року українська спортсменка, донеччанка Надія Чижевська, втретє здобула перемогу на чемпіонаті світу з цього різновиду гри. Переможцем відкритого турніру в Полтаві став Руслан Оріховський (керівник осередку з шашок Полтавського району), на другій сходинці – Роман Осадчий (м. Суми), на третій – Георгій Саєнко (м. Бердянськ). Серед жінок найкращі результати показали Антоніна Подробаха (Решетилівський район) та відвідувачки клубу “Доміно” Галина Мистюк і Людмила Ханенко. Серед юніорів перше місце здобув Роман Максимчук (студент ПНПУ ім В.Г. Короленка), друге – Олександр Гринь (Чутівський район), третє – Максим Островний з Полтавського міського клубу “Доміно”.
Полтавський міський заклад-центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” відзначив шашкістів грамотами. А творчий колектив “Полтавські піснярі” привітав  концертною програмою.

Петро СВИРИДЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]