- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Поборники незалежності. Полтавщина”

У  серпні минулого року, до 23-ї річниці Незалежності України, було презентовано проект ОДТРК “Лтава”  “Поборники незалежності. Полтавщина”. Кожна стрічка – це історія боротьби за Батьківщину, краще майбутнє для наступних поколінь. Це – розповідь про сміливі, розумні та нескоренні постаті, які йшли проти режиму, жертвуючи своїм життям заради незалежності України.
Ініціював проект департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Минулоріч було створено одинадцять телесюжетів, але проект сьогодні став актуальним як ніколи, тому керівництво ОДТРК “Лтава” вирішило продовжити зйомки.
Над проектом працює талановитий творчий колектив: Олена Шарбенко, Сергій Блавацький, Аліна Кваша, Інна Дідик, Оксана Гордійко, Андрій Кадук, Дмитро Старіков. Координатор – заступник генерального директора ОДТРК  Наталія Іванченко.
Режисер проекту та інженер комп’ютерної графіки Олена Шарбенко у номінації “Медіа-проект” торік була удостоєна обласної премії імені Івана Котляревського.
На сьогодні цикл “Поборники незалежності. Полтавщина” налічує 13 серій, представлених у форматі короткометражних фільмів. Деякі прізвища героїв не відомі сучасникам, і навіть у безмежних просторах Інтернету знайдеться лише кілька скупих рядків про них. Тож до роботи над сюжетами задіяно науковців та істориків полтавських вишів.
У проекті висвітлені долі історичних персонажів і наших сучасників: військових, громадських та політичних діячів, поетів, журналістів, письменників. Усі вони – взірець того, як треба любити Україну. Їхня творчість і діяльність присвячені лише цій ідеї. Юрій Горліс-Горський, Борис Мартос, Симон Петлюра, Оксана Мешко, а також Герої Небесної Сотні Ігор Сердюк та Андрій Черненко – далеко не повний перелік видатних земляків, яким присвячено сюжети телециклу.
Переглянути ці стрічки можна на сайті ОДТРК “Лтава”: http://www.ltava.poltava.ua/transfer/pobornyky-nezalezhnosti-poltavschyna.

Степан КРАВЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]