- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Обірвані війною мрії “кіборга”

Війна підступно, жорстоко і невблаганно забирає життя кращих синів України. Днями Полтава прощалася із захисником Вітчизни Денисом Синюком. Він загинув, обороняючи Донецький аеропорт. Герой воював у складі славнозвісної
95-ї аеромобільної бригади Збройних сил України.
21-річний Денис Синюк був мобілізований до українського війська у березні минулого року. “Він ніколи не ховався за чужими спинами. Був чесним і справедливим”, – розповідають люди, які знали Дениса.
Активісти Полтавського батальйону небайдужих повідомили, що родина втратила зв’язок із Денисом у розпал протистояння в районі Донецького аеропорту. “Коли ми всі молилися за наших хлопців, які вели оборону аеропорту, зв’язок з Денисом був втрачений. Його рідні, друзі, наші волонтери переживали за нього. Через 4 дні він зателефонував мамі: “Мамо, я живий!” Ми всі зраділи, ще не знали, що та радість передчасна”, – розповідають волонтери.
День 26 січня став трагічним у родині Синюків, у всій полтавській родині. Під час чергового мінометного обстрілу позицій українських військових на стратегічному летовищі із підрозділу, де служив Денис, п’ять чоловік загинули одразу, двоє отримали важкі поранення…
Сотні людей прийшли до храму Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії в обласному центрі, щоб віддати данину пам’яті, провести Героя в останню путь. Там пройшла заупокійна служба за загиблим воїном. Поховали Дениса Синюка на Алеї героїв міського кладовища.
Денис був єдиним сином у своїх батьків. Вдовою залишилася молода дружина солдата. Ще влітку, коли Денис був у короткій відпустці, він познайомився із дівчиною, яка вже під час наступної відпустки “кіборга”, у жовтні, стала його дружиною. А ще жорстока війна завадила мріям юнака стати курсантом Одеського інституту сухопутних військ.
Вічна пам’ять Герою і Царство Небесне!

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]