- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Здорова дитина – щаслива родина

Школа – наш другий дім, зі своїми цінностями, стосунками, традиціями. Завдання кожного педагога: зробити його затишним та теплим, аби діти приходили навчатися із великим бажанням. Шкільне життя – це не лише буденні уроки, а й теплі зустрічі, цікаві конкурси, виставки, змагання.
Довготривалі зимові канікули в Полтавській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів №5 пройшли надзвичайно цікаво та змістовно для учасників навчально-виховного процесу. Протягом січня в навчальному закладі з ініціативи директора школи Тамари Жаги та ради шкільного учнівського самоврядування було проведено спортивні змагання «Здорова дитина – щаслива родина». Ця назва обрана не випадково, оскільки творча, енергійна, любляча подорожі та спорт Тамара Жага чітко розуміє, що сьогодні вкрай необхідні для дитячого здоров’я фізичну активність та спортивні ігри дітям заміняють посиденьки біля комп’ютера. Батьки також усвідомлюють, що лише здорова дитина досягає успіхів у навчанні, добре розвивається, зосереджена, впевнена у собі. Разом із учнями за першість у змаганнях боролися команди батьків та вчителів. У спортивній залі нашої школи панували дух боротьби, здоровий азарт. Завзяття додавала цікава й різноманітна програма: естафети на спритність, швидкість, розвиток координації рухів, уваги. Між етапами змагань спортивний запал демонстрували козаки Полтавського козацького куреня Війська запорозького низового, члени команди історичного фехтування “Слов’яни” та вихованці спортивної секції тхеквондо. По закінченні заходу члени журі визначили переможців. Директор школи Тамара Жага вручила учасникам змагань грамоти та солодкі призи.
Такі спортивні свята допомагають популяризувати здоровий спосіб життя, виховують у школярів почуття колективізму, наполегливість у боротьбі з труднощами, витримку, вміння достойно сприймати поразку, почуття відповідальності за спортивну честь своєї команди, а також сприяють тісній співпраці школи з громадськістю.

Інна БРЕДУН
Учитель Полтавської загальноосвітньої школи
І–ІІІ ступенів № 5

Print Friendly, PDF & Email [1]