- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ліцеїсти й “Вільні люди” – солдатам-фронтовикам

Вихованці Полтавського професійного ліцею транспорту виготовили обігрівачі-“буржуйки” для українських захисників.
Волонтерська організація “Вільні люди” постійно контактує із військовими. З приходом зими і початком холодів в учасників АТО виникла велика потреба у пічках, теплому одязі. Як зазначив координатор волонтерського руху “Вільні люди” Олександр Омельченко, купувати нові “буржуйки” дуже дорого, тож вирішили виготовляти такі пічки із підсобних матеріалів. За допомогою звернулися до Полтавського професійного ліцею транспорту.
– Ми погодилися. Тим більше, що обробка металу входить до навчальної програми, а головне – мета благородна. Вихованці усвідомлювали, для кого вони виготовляють “буржуйки”, тож робили все на совість. Із основними матеріалами допомогли волонтери, а робочі руки і витратні матеріали у нас є, – розповів директор Полтавського професійного ліцею транспорту Олександр Чернобель.
Для виготовлення пічок використовували старі газові балони. Як розповіли юні майстри, з одного такого виходить дві “буржуйки”. Найважливіший етап – згладити шви після зварювання. Пічки доволі прості у використанні. Вони не лише зігріватимуть наших захисників у бліндажах, а й знадобляться для приготування їжі.
Більше десятка саморобних “буржуйок” волонтери відправлять бійцям на буремний Схід. Кілька пічок відразу поїдуть до Харкова, а звідти – у Піски Донецької й Щастя Луганської областей. Іншу партію відвезуть у Маріуполь і Краматорськ.

Оксана БІЛЕНЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]