- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Різдвяний салон

У  Художньому салоні в Полтаві проходить традиційна виставка творчих робіт членів обласного осередку Національної спілки художників України “Різдвяний салон”.
В експозиції представлено понад 60 робіт, концептуально об’єднаних новорічно-різдвяною тематикою.
– Новий рік і Різдво – це казка. Тож ми, як художники, хочемо теж створити незвичайну святкову атмосферу, – розповідає майстер пензля, член обласної організації НСХУ Анна Величко. – Особисто мене надихає зимовий спокій, коли біла ковдра окутує землю, а в повітрі танцюють тендітні сніжинки.
Відвідувачів “Різдвяного салону” вітають дві кізоньки, символи Нового року. Як наголосила майстриня текстильної скульптури Світлана Олійник, кізоньок вона виготовила у єдиному екземплярі більше 12 років тому для участі в одній із всеукраїнських виставок, що проходила у київському Будинку художника. Нині вони знову стали в нагоді.
Також на відкритті “Різдвяного салону” презентували новорічні подарунки для захисників Вітчизни. Серед листівок і невеличких полотен своєю красою вражає український стяг від Юлії Петушинської – “Янгол над Україною”. Усі творчі роботи передадуть нашим військовим, що боронять суверенітет Батьківщини на буремному Сході.

Наталія ДАНИЛЬЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]