- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Підсумки роботи територіального відділення Антимонопольного комітету України

Підсумки роботи Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України підбив на прес-конференції очільник відомства Володимир Оніщенко.
Зазначалося, що торік обласним територіальним відділенням отримано від фізичних, юридичних осіб, правоохоронних органів 200 заяв щодо недотримання суб’єктами господарювання області конкурентного законодавства. Розглянуто 190 заяв, за 48 розпочато справи. За результатами перевірок ринків житлово-комунальних послуг, оренди землі сільськогосподарського призначення, приєднання до електричних мереж тощо відкрито 182 справи про порушення конкурентного законодавства. Вони в переважній більшості кваліфікуються як зловживання монопольним становищем, антиконкурентні дії органів влади, місцевого самоврядування та органів контролю. Припинено 193 випадки порушення конкурентного законодавства, на порушників накладено штрафів на суму понад 2 мільйони 822 тисячі гривень, сплачено до Державного бюджету майже 1629 тисяч гривень. Серед конкретних прикладів – придбання у 2013 році за завищеними цінами комп’ютерної техніки для кабінетів інформатики загальноосвітніх закладів. А на підприємство “Полтаваавтотранс” накладено штраф за приховування винагороди за обов’язкові автостанційні послуги та неперерахування автомобільним перевізникам належних коштів. Також припинено порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринках житлово-комунальних послуг та постачання електричної енергії. Територіальне відділення АМКУ порушило справу проти управління капітального будівництва виконкому Полтавської міськради за зловживання на ринку послуг будівництва соціального житла, зазначив Володимир Оніщенко.
Відомство також проводить дослідження ринку роздрібної реалізації лікарських засобів та ринку ковбасних продуктів харчування виробництва ТОВ “Глобинський м’ясокомбінат” на предмет дотримання цим товариством вимог конкурентного законодавства при реалізації продукції.
Загальний економічний ефект від припинення порушень для юридичних та фізичних осіб складає майже 17, 865 мільйона гривень.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]