- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Війна очима фоторепортера

У  штаб-квартирі НАТО в Брюсселі пройшла фотовиставка “2014 – рік неоголошеної війни. Українські солдати на сторожі територіальної цілісності України”.
“Я бачив багато місць у світі, де йшла війна, і ніколи не думав, що колись побачу це у себе вдома”, – такими словами охарактеризував виставку її автор, відомий український фоторепортер-оглядач “Голосу України” і постійний автор “Зорі Полтавщини” Олександр Клименко. Представлені світлини – це творчий підсумок відряджень Олександра Клименка на Схід України, який перетворився на зону бойових дій через розв’язану Росією війну. “Герої – солдати і добровольці – захищають державу від російських загарбників. На війні тривають бої, переслідує смерть, але це лише загартовує дух героїв на сторожі рідної землі. Саме це я намагався показати у своїх світлинах”, – розповів фотожурналіст.
Фотографії та розповіді заслуженого журналіста України Олександра Клименка продемонстрували реалії життя в зоні бойових дій, в умовах неоголошеної війни Росії проти України.
“Обличчя молодих солдатів, покинуті будинки, розруха і страждання, які приносить війна, химерне поєднання мальовничої української природи та військової техніки. Ці образи незвичні та шокуючі для України, країни, яка вперше з моменту здобуття незалежності опинилася в умовах жахаючої зовнішньої агресії”, – поділилися враженнями українці у Бельгії.

Андрій ЛАВРЕНЮК
Журналіст

Ksyr_4698 [1]KL_4887 [2]KLM_5321 [3]KM_7770 [4]

Print Friendly, PDF & Email [5]