- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Відзнаки Президента

Наукові співробітники, студенти Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського демонструють високий фаховий рівень. Про це свідчать присудження щорічних премій Президента України для молодих учених. За вагомі наукові досягнення за каденції двох попередніх Президентів їх уже отримали шість представників університету. Днями відповідний Указ підписав Петро Порошенко на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки. Серед нагороджених – імена трьох представників наукової спільноти КрНУ. За цикл наукових праць «Розробка гідроструминних технологій для обробки композиційних матеріалів» відзначені доценти Віталій Дудюка та Олександр Мана, аспірант Маріанна Хорольська.
Дещо раніше грант Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2014 рік отримала кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри «Інформатика і вища математика». Олена Кобильська для проведення наукового дослідження «Нелокальні задачі у математичних моделях».
– Такі досягнення не є випадковістю, – наголошує ректор університету Михайло Загірняк. – Минулий навчальний рік засвідчив, що КрНУ по праву вважається одним з авторитетних наукових осередків країни, адже за кількістю призових місць у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук він став третім серед усіх вищих навчальних закладів України. Такі показники свідчать про грунтовну й системну студентську науку. Тож наукові кадри ми плекаємо ще зі студентської парти.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]