- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Попереджено теракти у Полтаві

Спецгрупа контррозвідки СБУ на Донеччині затримала терориста “ДНР” із позивним “Шураві”, який у грудні планував вчинити терористичні акти у Полтаві, Харкові, Миколаєві та Херсоні. Відповідну вказівку він отримав від “керівництва “ДНР” і вже розробляв плани виконання завдання та готувався до виїздів на місця.
Затриманий є ватажком одного з підрозділів збройного бандформування “Оплот”. Його бойовики постачали зброю та вибухівку терористам, які ведуть вогонь по силах АТО в районі Донецького аеропорту. Він також відповідав за підготовку найманців, навчав їх веденню підривної діяльності та у подальшому формував з них диверсійні групи для вчинення злочинів.
“Шураві” у складі сформованих диверсійних груп “ДНР” здійснював бойові рейди у населені пункти Донеччини для вчинення диверсій проти українських військових. У результаті останні понесли втрати.
У терориста вилучено гранатомет “Муха”, автомат Калашникова з двома спорядженими магазинами, 7 пачок з набоями, чотири гранати, камуфльовану форму з терористичною символікою.
Здійснюються першочергові процесуальні дії з документування протиправної діяльності.

Прес-центр Служби безпеки України

Print Friendly, PDF & Email [1]