- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ізраїль очима журналістки “Лтави”

Заступник директора творчо-виробничого об’єднання художньо-розважальних програм і трансляцій ОДТРК “Лтава” Олена Никифоренко взяла участь у Міжнародній конференції працівників ЗМІ, яка пройшла в Ізраїлі. Захід відбувся завдяки Ізраїльському бюро зв’язків “Натів”, благодійному фонду “Генезис” та Єрусалимському прес-клубу. Наріжною темою для обговорення була роль преси в демократичному суспільстві як дієвого критика влади. В Ізраїлі цей механізм функціонує досить успішно: журналісти тримають руку на пульсі діяльності перших осіб держави, проводять відповідні розслідування, і є приклади, коли екс-президент та екс-прем’єр були притягнуті до відповідальності за скоєні злочини.
У передачі “Ранок на “Лтаві” Олена Никифоренко поділилася міркуваннями і враженнями про робоче відрядження. Власне, про свободу слова в Ізраїлі, про зустрічі з парламентарями, журналістами, військовими та експертами в галузях політики, оборони, науки. Глибоке враження на полтавську журналістку справило знайомство з військовим кореспондентом ізраїльського телебачення Андрієм Кожиновим, а також із легендою міжнародної журналістики 1980-х Володимиром Познером.
Для програми ОДТРК “Лтава” “Позиція” Олена Никифоренко підготувала інтерв’ю з учасником ізраїльської військової операції в Секторі Гази “Непорушна скеля”, полковником Германом Гільтманом та очільниками кількох ізраїльських міст. Ідеться, зокрема, про те, як армія оборони Ізраїлю захищає мирних жителів в умовах постійної загрози обстрілів. Вибір теми продиктований, передусім, тим, що нині, у зв’язку з російською агресією, подібні проблеми надактуальні для України.

Олена МАКСИМЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]