- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Подарунки від Святого Миколая

НАПЕРЕДОДНІ дня Святого Миколая роль добрих чарівників узяли на себе засновники громадського об’єднання полтавців “РІДНЕ МІСТО, РІДНИЙ КРАЙ”. Вони завітали з подарунками до дітлахів, котрим найбільше потрібна увага, – маленьких інвалідів, хворих, сиріт.
Представники об’єднання разом із волонтерами Полтавського базового медичного коледжу і обласного Товариства Червоного Хреста України влаштували розважальну програму для вихованців Полтавського міського Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Власне, це дійство дало старт зимовим святам у соціальній установі. Дітей, батьків і педагогів привітали: герой дня – добрий Святий Миколай, Дід Мороз, Снігуронька, казкові герої і Кізонька – символ 2015 року. Театралізована вистава, рухливі ігри, веселі конкурси додали дітям гарного настрою. Кульмінацією програми стало вручення подарунків.
Заступник голови громадського об’єднання “РІДНЕ МІСТО, РІДНИЙ КРАЙ”, голова ГО “Турбота”, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач вручила дітям пакунки з фруктами, соками і солодощами, а працівникам Центру – принтер, потрібний для роботи.
– Зустрічаємось із вами не перший раз і приєднуємось до Святого Миколая, який несе дітям новорічний настрій, – наголосила вона. – Нашим рідним містом і рідним краєм є Полтава, зокрема відновлений дендропарк, куди навесні традиційно знову з нашою допомогою виїдуть на екскурсію вихованці Центру.
Директор установи Людмила Лисенко подякувала лідерам громадського об’єднання, студентам медичного коледжу за увагу до дітей і підкреслила, що всіх тут об’єднує сподівання на диво, на те, що діти добре розвиватимуться і радуватимуть дорослих своїми успіхами. Оксана Деркач, як керівник організації “Турбота”, що займається соціальним захистом, завжди привозить дітям і закладу подарунки. Цьогорічна акція – продовження хорошої традиції.
З початку року в Центрі пройшли реабілітацію понад 360 дітей – мешканців Полтави і ближніх районів області.
* * *

У гостях у дитячому будинку сімейного типу Михайла і Ольги Шкаровських. [1]

У гостях у дитячому будинку сімейного типу Михайла і Ольги Шкаровських.

Дитячий будинок сімейного типу Михайла і Ольги Шкаровських створений у Полтаві зовсім недавно. Зараз у батьків, які стали й вихователями, дев’ятеро дітей. Двоє рідних, одна усиновлена дитина і шестеро прийомних. Молоді батьки розповіли, що мріяли мати велику родину. Майстровитий тато-столяр самотужки облаштував будинок, який нині сповнився гомоном дитячих голосів. Вік вихованців – від півтора до п’ятнадцяти років. Коли Михайло й Ольга дізналися, що у маленької Маргарити, яку удочерили у віці кількох місяців, є шестеро старших братів і сестер, вирішили взяти усіх…
Цій родині представники ГО “РІДНЕ МІСТО, РІДНИЙ КРАЙ” привезли пилосос і смачні вітамінні подарунки-миколайчики. А діти продемонстрували, як уміють грати на музичних інструментах – прийомні батьки прагнуть розвивати їхні таланти. Господарі зізналися, що це – перший подарунок, який отримала родина, від держави і влади поки що нічого, крім належних за законом виплат дітям, не одержали.
– Бачимо, що вам нелегко, але весело, маленькі діти несуть позитив. Бажаємо діткам рости здоровими, слухняними, дружними, а батькам – бути терплячими, – зазначила Оксана Деркач. – Будемо дружити, у разі якихось потреб знайте, що вам допоможуть у благородній справі виховання юного покоління.
* * *
– Є добра традиція в нашій державі й у нашого народу – коли до Дня Святого Миколая дорослі кладуть дітям під подушечки подарунки, висловлюючи тим свою любов і теплоту, – наголосив, вітаючи зі святом маленьких пацієнтів Полтавської міської клінічної дитячої лікарні керівник ГО “РІДНЕ МІСТО, РІДНИЙ КРАЙ”, голова депутатської групи “Полтавщина” в обласній раді Олександр Удовіченко. – Тож сьогодні ми, дорослі, від імені громадського об’єднання у вас в гостях із подарунками. В багатьох куточках Полтавського краю наші колеги відвідують навчальні, лікувальні, соціальні заклади, щоб привітати дітей із чудовим святом. Зі Святим Миколаєм дітлахи пов’язують надії на кращий завтрашній день, на те, що кожен, хто зараз потребує лікування, стане здоровим.
Малюкам подарували солодощі й фрукти, а працівникам лікарні – апарати для надівання бахил. В онкогематологічному відділенні лікуються 25 дітей. Тут все зроблено для того, щоб підбадьорити і поліпшити настрій маленьким пацієнтам, – і новорічне оздоблення, і яскраві стіннівки з віршами, й обладнана дитяча кімната з розвиваючими іграми, книгами та іграшками, розповіла вихователь Тетяна Сипко.
Подякувала гостям за увагу і подарунки виконуюча обов’язки заступника головного лікаря лікарні Олена Ананевич.
Святкові набори отримали й пацієнти інших відділень. Меценати відзначили, що Полтавська дитяча лікарня – один з найбільших медичних закладів області, тут є належні умови для надання ефективної допомоги хворим, і співпраця громадського об’єднання із закладом буде продовжуватись.

• Гостинці від Святого Миколая – пацієнтам Полтавської міської клінічної дитячої лікарні.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]