- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Миргородці протестували проти хаотичного відключення електроенергії

Безсистемні й довготривалі відключення електроенергії в одних і тих же мікрорайонах Миргорода вивели людей на несанкціоновану акцію протесту. З першого грудня жителі мікрорайонів Лісок, Дранки, а також вулиць Шишацької, Сорочинської та інших залишались без електроенергії замість обіцяних 2 годин щонайменше 4, а то й 11 годин на добу. Чимало миргородців прийшли 15 грудня до приміщення Миргородської філії ПАТ “Полтаваобленерго висловити своє обурення. Головна вимога пікетувальників – запровадити чіткі графіки вимушених відключень, які б дозволили людям підготуватися до них заздалегідь, тобто захистити електроприлади від перепадів напруги, приготувати їжу, повчити зі школярами уроки, залагодити інші справи.
Порозумітися під час мітингу з керівником місцевої філії обленерго протестувальникам не вдалось, у нього жбурнули яйце. Утім обмежуватися лише емоціями люди не мали наміру. Обговорення проблеми продовжилось у кабінеті керівника філії. Згодом до пікетувальників звернувся також міський голова Миргорода Сергій Соломаха. Він сказав, що приватна структура не підпорядковується міській владі, але на місцевому рівні вже неодноразово зверталися до вищого керівництва із закликами вплинути на ситуацію. На жаль, після цього проблема тільки загострилась. Сергій Соломаха повідомив також, що питання про графіки почергових відключень обговорювалося з адміністрацією Миргородської філії ПАТ “Полтаваобленерго” й була досягнута відповідна домовленість, утім графіки ще не розроблені.
Зважаючи на гостроту проблеми, наступного дня, 16 грудня, відбулась позачергова сесія Миргородської міської ради шостого скликання за участю керівництва місцевої філії  ПАТ “Полтаваобленерго”. Засідання пройшло у відкритому режимі. На розгляд винесли одне питання – “Про графіки аварійних відключень споживачів електричної енергії Миргородської філії ПАТ “Полтаваобленерго” в місті Миргороді”. У підсумку було прийнято рішення зобов’язати Миргородську філію ПАТ “Полтаваобленерго” оперативно розробити погодинні графіки з урахуванням почерговості аварійних відключень електроенергії для населення міста, а також заборонити відключення споживачів більше, ніж на 2 години на добу.
У контексті проблеми слід зазначити, що в Миргороді давно вже активно працюють над запровадженням енергоощадних технологій. І за рахунок особливого режиму роботи ряду підприємств та модернізації вуличного освітлення вдалося досягти відчутних результатів. Щоправда, на жаль, наразі це не є імунітетом від запроваджених відключень електроенергії.

Олена МАКСИМЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]