- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Домашня турбота – на передову

Із пункту прийому гуманітарної допомоги для українських військовослужбовців “Решетилівського волонтерського руху” відбулася чергова відправка продуктів, теплих речей, медикаментів, “буржуйок”, що ледь вмістили в чотири автомобілі приватних підприємців з Решетилівки, села Жовтневого та одного з волонтерів Полтави.
Щоб солдати отримали якомога більше потрібних речей, товарів, продовольства, подбали волонтерська група району, місцеві активісти, приватні підприємці, небайдужі пересічні громадяни. Цікаво було спостерігати, з яким завзяттям волонтери фасували для бійців теплі светри, штани, шарфи, шкарпетки, ковдри. Як оперативно чоловіки заповнювали транспорт городиною, консервацією, крупами, печивом, цукерками.
Небайдужі місцеві жителі, дізнавшись про відправку гуманітарки, одразу виявили бажання передати військовим свою частинку домашнього тепла. Стільки домашніх пиріжків з різними начинками, молочних продуктів, солодощів, ковбас, консервів, згущеного молока та іншої провізії одночасно не доводилося бачити навіть у найбільших місцевих магазинах!
До ініціативи хазяйновитих домогосподарок долучилися власники місцевих магазинів, колективи Решетилівського управління праці та соцзахисту населення РДА, Решетилівського територіального центру, кухарі дитячого садка “Ромашка”. Одних лише пирогів для своїх захисників активні решетилівці напекли 20 великих ящиків.
Гуманітарна допомога поїхала до військовослужбовців батальйону “Айдар”, 80-ї аеромобільної та 24-ї танкової бригад на одну із баз, що розташована у прифронтовому місті Старобільськ.
А згодом на чергових зборах “Решетилівського волонтерського руху” його учасники гуртом вирішили й надалі працювати заради підтримки українських солдатів. Члени волонтерської групи з Новоселівки продемонстрували присутнім перші зразки сушених овочевих наборів для борщу. До їх масового виробництва жінки просять долучатися всіх, хто має вдома побутові сушарки. Місцева вчителька Тетяна Кісіль протягом останнього часу вив’язала більше 40 пар шкарпеток. До роботи вона запрошує й інших умільців. Волонтери також просили людей поділитися відпрацьованими газовими балонами для виготовлення “буржуйок”, а власників вантажно-легкових автомобілів надати їх для майбутніх доставок гуманітарки. Решетилівські активісти, ті, хто супроводжував останню допомогу в зону АТО, поділилися своїми враженнями від побаченого.

Юлія ГРІНЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]