- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Свято першопроходців

Унікальне свято місцевого значення День першопроходців у промисловому Комсомольську заснували на честь тих, хто починав будувати місто й комбінат. Відтоді щороку в кінці листопада вони збираються  у світлій, затишній залі музею ВАТ “Полтавський ГЗК”, щоб укотре зустрітися зі своєю юністю, поспілкуватися й почути вітання на свою адресу.
Депутат обласної ради, голова правління ВАТ “Полтавський ГЗК” Віктор Лотоус намагається не втрачати нагоди взяти участь у таких зустрічах. Ось і цього року особисто привітав ветеранів, котрі 54 роки тому приїхали  на лівий берег Славути-Дніпра, щоб збудувати красень Комсомольськ і найпотужніше підприємство гірничодобувної промисловості країни.
– Крокуючи уперед, не можна забувати про минуле, бо без нього не буде майбутнього, – наголосив він у вітальному слові. – Цю вічну істину ми маємо пам’ятати і цінувати те, що надбали за понад п’ять десятків літ. Незважаючи на непросту ситуацію в державі, наш комбінат продовжує модернізуватися, розвиватися, нарощувати обсяги виробництва, випускати продукцію, затребувану на світових ринках. Все це вселяє оптимізм. Звісно, сьогодні діти та онуки перших будівничих міста працюють у більш комфортних умовах, мають значно кращий соціальний захист. Саме тому керівництво комбінату пам’ятає про першопроходців і надалі надаватиме їм необхідну підтримку.
Старійшин міста привітали й представники влади. Зокрема секретар Комсомольської міської ради Світлана Калашнік подякувала шановним ветеранам за самовіддану працю, за професіоналізм, за славні традиції, започатковані у далекі шістдесяті, за активність і небайдужість у вирішенні багатьох проблемних питань територіальної громади.
– Ви й сьогодні є прикладом для підростаючого покоління юних патріотів нашого міста, – сказала вона.
А заступник міського голови Надія Угнічева додала, що завжди сповнені оптимізму й бадьорості першопроходці є незмінним авангардом територіальної громади у реалізації найамбітніших планів.
Організатори заходу також подбали про чудовий концерт кращих колективів художньої самодіяльності.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]