- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Шановні побратими, друзі!

Назавжди вкарбувалися у пам’ять ті місяці 1986 року, коли завдяки героїчним зусиллям і самовідданості наших людей було приборкане чорнобильське вогнище радіації. З плином часу ми все більше розуміємо, від якої страшної біди ви врятували нашу країну і світ. І ми, і наступні покоління повинні пам’ятати, якою ціною було досягнуто перемогу над техногенною стихією.
Чорнобильська катастрофа сколихнула світ не лише своєю величезною руйнівною силою, а й мужністю тих, хто першим зіткнувся з її страшними наслідками. Вас називають по-різному: чорнобильці, ліквідатори, вогнеборці. Ви – герої, які ціною власного здоров’я і життя врятували мільйони людей.
На жаль, держава з кожним роком все менше звертає увагу на виконання як своїх, так і міжнародних гарантій із соціального захисту ліквідаторів. А наші ряди стають усе рідшими – чорнобильці відходять за вічну межу. Але доки залишаються живими учасники тієї техногенної війни, ми маємо зробити все залежне від нас, щоб і нинішнє суспільство, і майбутні покоління пишалися їхньою мужністю, патріотизмом, стійкістю, самозреченням.
Низький уклін вдовам і родинам тих, хто не дожив до цього дня. Наш обов’язок – пам’ятати про них і підтримувати кожного, чию сім’ю не оминула чорнобильська біда.
Від щирого серця бажаємо вам і вашим сім’ям добра, злагоди, мирного неба і щастя на рідній українській землі.
Віктор ШКУРПЕЛА,
голова ПОГО “Союз Чорнобиль”,
Микола ДИБІН,
голова ПОГО “Фонд інвалідів Чорнобиля”,
Микола ОЛЕКСІЄНКО,
 голова ПМГТ “Чорнобиль”.

Print Friendly, PDF & Email [1]