- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Курорт “МИРГОРОД”: європейські методики захищають здоров’я українців

Наша газета часто розповідає про перлину Полтавщини і всієї України – курорт “Миргород”. Адже у цьому сучасному санаторно-курортному комплексі щороку відновлюють своє здоров’я понад 30 тисяч відпочиваючих із більш ніж 30 країн світу. Він визнаний кращим курортом світу і став візитівкою оновленої України. Та сьогодні мова піде про один із більш ніж 300 видів лікувальних процедур та діагностичних обстежень, актуальний для багатьох полтавців. Розповідаємо про лікування проблем опорно-рухового апарату, досить поширених серед наших земляків, за допомогою ударно-хвильової терапії. Своїми враженнями від цієї методики поділилися пацієнти курорту, які вже випробували її на собі.

Олена Володимирівна, 39 років, з Херсона: “Мала серйозні проблеми з лівим коліном і “п’яткові шпори”, тому приїхала на лікування у санаторій “Полтава” курорту “Миргород”. Тут є відділення лікування захворювань опорно-рухового апарату. Лікар порекомендувала до інших процедур підключити ударно-хвильову терапію. Класна річ. Усього кілька процедур дали ефект, якого я добивалася роками. Дякую лікарям. І відпочила гарно, і проблеми зі здоров’ям вирішила”.
Олександр Дмитрович, 53 роки, з Миргорода: “Після перелому п’ятки мав проблему з численими уламками кістки. При зростанні кілька уламків виступали і “різали” м’язові тканини – це дуже боляче. Стало зрозуміло, що операція неминуча. Та, на щастя, на курорті “Миргород” є ударно-хвильова терапія. Вже після двох сеансів з’явилося відчуття, що ці уламки “заполірували”, а після трьох забув про цю проблему. Дуже вдячний фахівцям курортної поліклініки і керівництву курорту “Миргород”, що знайшли кошти на цей диво-апарат і допомогли мені уникнути операції”.
На запитання, що зараз привело чоловіка до кабінету, відповів: “На погоду дала про себе знати стара травма ліктьового суглоба. Але ж я тепер знаю, куди треба звертатися”.
За детальною інформацією про суть методу, який так захоплено оцінюють пацієнти, ми звернулися до лікаря курортної поліклініки Ігоря ЯШНОГО.
– Таких відгуків за час використання на курорті “Миргород” ударно-хвильової терапії – десятки, а то й сотні. Згідно зі статистикою близько 80 відсотків дорослого населення великих міст страждає захворюваннями опорно-рухового апарату. Але раніше такі пацієнти зазвичай чули про таблетки, мазі, мануальну терапію чи голкорефлексотерапію. Ці методи не завжди можуть кардинально впливати на подібні проблеми. Ударно-хвильова терапія дозволяє діяти безпосередньо на причину болю, лікуючи уражені тканини без оперативного втручання.
Наразі методика екстракорпоральної ударно-хвильової медицини є найефективнішою в лікуванні захворювань та травм опорно-рухового апарату і в усьому світі позиціонується як неінвазивна біохірургія, що стоїть між усіма відомими консервативними методами лікування та хірургічним втручанням. Тому ми все частіше у таких випадках залучаємо саме її можливості, – розповідає Ігор Яшний.
Ударно-хвильова терапія – це сучасний метод вирішення різноманітних проблем опорно-рухового апарату, який прийшов до нас із Швейцарії. Суть його полягає в тому, що високотехнологічний апарат формує ударні хвилі відповідної частоти, які глибоко проникають та діють на уражені тканини. Вони руйнують мікрокристали солей кальцію, в десятки разів посилюють мікроциркуляцію (кровотік в капілярах) і сприяють вимиванню солей із суглобів, зв’язок, сухожилок та інших тканин. Таким чином, після застосування ударно-хвильової терапії органи, що піддаються дії, очищаються, ніби “молодшають”. Це допомагає оздоровленню фіброзних ділянок, кісткових розростань і зон відкладення солей, що є причинами запалення і больового синдрому, з наступним поступовим розсмоктуванням їх фрагментів. Крім цього, ударно-хвильова терапія сприяє швидкому зростанню кісток при переломах. Одним з найважливіших ефектів ударної хвилі є проростання нових мікросудин у проблемну ділянку і нормалізація обміну речовин.
У світовій медицині метод застосовується як монотерапія. Вона, як правило, не вимагає додаткового медикаментозного лікування, ін’єкцій, фізіотерапії, масажу, мануальної терапії тощо. Курс лікування складається з 3–6 сеансів, проведених з перервами у 3–7 днів.
Практичний досвід показує, що після курсу лікування стійкий ефект досягається у більш ніж 95 відсотків пацієнтів, причому багато хто з них уже після першого сеансу міг повернутися до професійної діяльності. Лікування проводиться амбулаторно, воно просте й ефективне для широкого спектра захворювань і травм опорно-рухового апарату. Тому не дивно, що потік бажаючих пролікуватися в такий спосіб не вщухає.
– Ми приймаємо не тільки відпочиваючих, а й усіх, хто потребує нашої допомоги, – говорить фахівець. – Тим більше, що є можливість повної діагностики, в тому числі й МРТ. Досконало знаючи проблему, її можна швидше вирішити.
А для всіх, хто зацікавився цим методом, варто знати перелік проблем опорно-рухового апарату, при яких він допомагає найбільш ефективно: артроз, болі в спині, суглобах, плечах, остеохондроз, грижа міжхребцевого диска, п’яткова шпора, відкладення солей у суглобах, сухожиллях і м’язах, захворювання сухожиль і зв’язок, остеоартроз, епіконделіт (лікоть тенісиста), плечолопатковий періартроз, м’язові болі, погане зрощення переломів, спортивні травми.
Будемо раді, якщо цей матеріал допоможе вам знайти найкоротший шлях до власного здоров’я. Більш детальна інформація за телефоном (0-5355) 53225.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]