- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Чергове “замінування” адмінбудівлі в Полтаві

Це сталося минулого вівторка, 9 грудня. Повідомлення про замінування адміністративної будівлі по вулиці Жовтневій, 45, в обласному центрі надійшло близько опівдня. На місце надзвичайної події одразу прибули слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, кінологи, які перевіряли приміщення та прилеглу територію на наявність вибухівки. У цей час працівників облдержадміністрації та обласної ради, загалом близько 600 чоловік, із приміщення будівлі евакуювали.
Через дві години роботи фахівці зробили висновок, що замінування – це черговий “жарт”, адже вибухівки виявлено не було. Тепер правоохоронці встановлюють особу, котра повідомила про замінування облдержадміністрації, і нагадують, що за неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України, передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі на строк від двох до шести років. А за повторне повідомлення – від чотирьох до восьми років.
Нагадаємо, що адмінбудівлю в обласному центрі “заміновують” не вперше. 17 вересня, у день засідання сесії обласної ради, відповідне повідомлення надходило двічі. Також псевдозамінування адмінбудівлі були 22 вересня та 15 жовтня. В усіх випадках правоохоронці вибухівки не знаходили.
Між іншим, не лише в приміщенні облдержадміністрації та обласної ради псевдомінери “закладають вибухівку”. Останнім часом зареєстровано низку випадків псевдозамінування установ, у тому числі військкоматів, навчальних закладів, промислових підприємств… Начальник ВЗГ УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв зазначив, що винні у цих правопорушеннях встановлені й притягнуті до кримінальної відповідальності, один телефонний терорист направлений до психіатричної лікарні. Труднощі виникають лише із авторами дзвінків, що надходять із непідконтрольних українській міліції територій – самопроголошених “ЛНР” і “ДНР”.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]